Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO | Percheziţii IPJ ALBA în cinci judeţe: 11 persoane suspecte de furt de stupi de albine. Prejudiciu estimat la 400.000 lei

Publicat

YouTube video

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba au desfăşurat, marţi dimineaţa, 15 percheziţii în locaţii din judeţele Hunedoara (10), Gorj (două), Harghita, Buzău şi Tulcea, ce vizează 11 persoane suspecte de furturi de stupi de albine. Acestea sunt învinuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat, asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni şi tăinuire, într-un dosar aflat în lucru la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Prejudiciul a fost estimat la 400.000 de lei.

UPDATE: Cinci din cei şase învinuiţi de furt din judeţul Hunedoara şi cinci învinuiţi de tăinuire din judeţele Harghita, Tulcea, Gorj şi Buzău au fost conduşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Cu ocazia celor 15 percheziţii organizate, au fost identificaţi 346 de stupi de albine despre care există date şi indicii temeinice că au fost sustraşi în perioada martie – octombrie 2013 de la mai mulţi proprietari de albine din judeţele Alba, Arad, Harghita şi Buzău.

La două dintre locaţiile din judeţul Hunedoara ( în localitatea Veţel), au fost găsiţi 295 de stupi, iar din judeţele Buzău şi Harghita s-a reușit recuperarea unui număr de 51 de stupi.

De asemenea, au fost identificate şi indisponibilizate trei autovehicule folosite de cei şase învinuiţi pentru comiterea furturilor.

Sume de bani (6.622 lei şi 805 euro), precum şi un autoturism aparţinând unuia dintre învinuiţii infracţiunii de furt au fost indisponibilizate pentru recuperarea prejudiciilor.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a celor 11 învinuiţi, identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin faptele lor.  De asemenea sunt desfășurate activităţi specifice pentru reţinerea învinuitului care nu a fost găsit cu ocazia acţiunii de marţi.

Percheziţiile au fost efectuate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de către poliţişti din cadrul inspectoratelor de politie județene Hunedoara, Gorj, Harghita, Buzău şi Tulcea, precum şi de poliţişti ai Serviciului de Operațiuni Speciale Alba şi ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. Acţiunile s-au desfăşurat simultan la domiciliile unor persoane din Hunedoara (10), Gorj (2), Harghita, Buzău şi Tulcea (câte o percheziţie), care sunt învinuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat, asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni şi tăinuire, într-un dosar aflat în lucru la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, privind 18 furturi de stupi cu albine comise în perioada martie – octombrie 2013 de pe raza judeţelor Alba, Arad, Harghita şi Buzău.

Pe baza mandatelor de aducere, 11 învinuiţi vor fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit că în perioada martie – octombrie 2013, 6 dintre învinuiţi, toţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, din judeţul Hunedoara, au comis 15 furturi de stupi cu albine de pe raza judeţului Alba şi 3 de pe raza judeţelor Arad, Harghita şi Buzău, sustrăgând 568  de stupi, în valoare totală de 402.700 lei.

După comiterea furturilor învinuiţii au transportat stupii cu albine în mai multe locaţii din ţară, cei mai mulţi în localitatea Veţel, judeţul Hunedoara unde i-au amplasat pe terenul unui dintre învinuiţi, sau i-au vândut celor cinci persoane din judeţele Harghita, Tulcea, Gorj şi Buzău, care sunt învinuite de comiterea infracţiunii de tăinuire.

La acţiunea de marţi au participat 85 cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, din care 75 de poliţişti şi 10 cadre ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

Din cei 75 de poliţişti, 45 de sunt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, aceştia fiind sprijiniţi de către 14 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Hunedoara şi câte cinci din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Gorj, Harghita, Buzău şi Tulcea.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a celor 11 învinuiţi, identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin faptele lor.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Dosarul “Stupul”: Patru inculpaţi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax