Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poșta Română, verificată de Comisia Europeană de la Bruxelles. Instituţia va trebui să returneze câteva milioane de euro pentru concedierile colective

Publicat

postaComisia Europeană a declanşat, la cererea statului român, o investigaţie la Poşta Română. Instituţia va trebui să returneze câteva milioane de euro pentru concedierile colective. Pe de altă parte, anul viitor, statul pregăteşte o capitalizare de 50 milioane de euro la Poşta Română, asta ca să acopere datoriile. „Vrem să-i curăţăm trecutul şi să-i organizăm viitorul,” spune Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.  Operatorul poştal ar trebui să returneze la buget câteva milioane de euro pentru concedierile colective care, potrivit legii, ar fi trebuit plătite din bugetul companiei. 

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a recunoscut că „există o investigaţie a Comisiei Europene la Poşta Română, investigaţie care a fost cerută de statul român”.

Totodată, spune el, au vrut să ştie că trecutul Poştei este curat şi nu riscă să vină vreodată o investgaţie a Comisiei care să dezechilibreze funcţionarea Poştei.

„Vrem să-i curăţăm trecutul şi să-i organizăm viitorul. Comisia Europeană consideră că Guvernul a acordat subvenţii prea mari Poştei Române, care va trebui să-i returneze înapoi statului”, a spus preşedintele Consiliului Concurenţei.

Poşta Română a revenit pe pierderi anul trecut, după ce în 2014 a realizat primul profit după 5 ani de pierderi. Cu toate acestea, Alexandru Petrescu, directorul general al Poştei Române, a încasat anul trecut un bonus de performanţă în valoare de 135.000 de lei brut.

Potrivit declaraţiei de avere, acesta încasează anual de la Poşta Română suma de 309.000 de lei.

Totodată, anul viitor, statul pregăteşte o capitalizare de 50 de milioane de euro la Poştă, sumă care va acoperi toate cheltuielile şi amenzile pe care le are de plătit Poşta către bugetul de stat.

„Poşta va primi bani de la stat şi la capitalizarea aceasta va participa şi Fondul Proprietatea, ca să-şi păstreze partea lui de 25%, capitalizare cu care Comisia Europeană este de acord”, a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax