Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premierul Sorin Grindeanu, exclus din PSD şi moţiune de cenzură de la partid împotriva Guvernului. Cine ar putea fi secretar general al Executivului

Publicat

grindeanu În urma şedinţei Comitetului Executiv PSD de joi, de la ora 14.00, conducerea partidului a decis excluderea premierului Sorin Grindeanu din formaţiunea politică. Hotărârea a a fost luată în Comitetul Executiv, cu unanimitate de voturi.

Comitetul Executiv Naţional este cel care hotărăşte, în situaţii excepţionale, cu două treimi din voturile membrilor săi, sancţionarea cu excludere din partid a oricărui membru, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD.

Biroul Executiv a mai decis depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva propriului Guvern, potrivit unor surse Digi24. Este o procedură nemaiîntâlnită ca un un partid să își demită în forță propriul cabinet. Se pare că la asta au ajuns șefii coaliției, după ce înlăturarea lui Sorin Grindeanu din fruntea Guvernului s-a dovedit o misiune imposibilă. Moțiunea de cenzură ar urma să fie depusă luni.

De la Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis solicită rezolvarea urgentă a crizei guvernamentale, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. Ea afirmă că toate procedurile de desemnare a unui nou premier vor fi demarate abia atunci când Sorin Grindeanu va demisiona sau va fi revocat de Parlament, situaţie în care nu s-a ajuns.

În altă ordine de idei, Victor Ponta şi Grindeanu ar putea fi din nou colegi de Cabinet, doar că de data aceasta rolurile se vor inversa. Potrivit Digi 24, Victor Ponta va fi şeful SGG de la Palatul Victoria.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax