Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia are de plătit peste 137.000 de euro pentru procese pierdute în ultimii doi ani. Cât costă casele de avocatură

Publicat

instanta judecata Despăgubiri, litigii, plângeri contravenționale sau rectificări funciare sunt o parte dintre obiectele a peste 250 de procese în care este implicată Primăria municipiului Alba Iulia, în ultimii doi ani. Instituția a fost și este reprezentată în instanță de 10 juriști din aparatul propriu, dar și de mai multe cabinete de avocatură din oraș. În ultimii doi ani, Primăria Alba Iulia a pierdut 22 de procese pentru care va avea de plătit 617.200 de lei. 

Chemările în judecată sunt un subiect delicat pentru oricine cu atât mai mult pentru o instituție care se lovește anual de astfel de probleme. Pentru a fi reprezentată corespunzător și pentru a primi consultanță, Primăria Alba Iulia are, pe lângă 10 juriști, şi contracte cu cabinete de avocatură.

Unul dintre acestea este al avocatului Robert Toacă, cu care este încheiat un contract de asistență juridică și reprezentare în instanță din anul 2008.
Onorariul perceput de avocat este de 300 de lei pentru fiecare cauză și 3.500 de lei pentru consultanță juridică lunară, pentru dosare ce au ca obiectiv: anulare act administrativ, pretenții, rectificări de carte funciară, partaj judiciar, uzucapuiune, obligația de a face, litigii privind achiziții publice.

Tot din 2008 a mai fost încheiat un contract cu cabinetul avocatului Ciprian Laurenţiu Hârceagă- Ţâr.
Suma percepută de acesta este de 300 de lei pentru fiecare cauză și 3.500 de lei pentru consultanță juridică lunară în dosarele Direcției de Urbanism și Poliției Locale.

În perioada 2014-2016, Primăria Alba Iulia a avut un contract de servicii de reprezentare juridică cu cabinetele asociate de avocatură Laura Bercu & Cosmin Bercu, contract a cărui valoare a fost de 96.000 de lei fără TVA.

Obiectul dosarelor făceau referire la acțiuni în pretenții, anulare HCL și despăgubiri, anulare notă de contestare corecții fonduri europene, rectificare carte funciară și plângere contravențională.
Din cele 261 de procese pe care le are Primăria Alba Iulia, în 111 cazuri este reprezentată de cabinetele de avocatură contractate și în 150 de cei 10 juriști din aparatul propriu.

În perioada 2015 – ianuarie 2017, instituția a pierdut 22 de procese, care o va costa 137.155 de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Interesat

    joi, 23.02.2017 at 21:10

    Ca de exemplu cu taximetristii cu care au pierdut si au platit din banii orasului ca au incalcat legea .Toata tara are aceias lege dar in Alba sa aplicat dupa interese.Rușine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax