Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul municipiului Aiud propune modificarea termenului de aplicare a Legii privind taxa pentru depunerea deșeurilor la groapa de gunoi

Publicat

primaria aiud

primaria aiud În data de 9 ianuarie a fost convocată ședința Consiliului Director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Salubris Alba”. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi este formularea unui punct de vedere unitar, privind intrarea în vigoare de la data de 1 ianuarie 2017 a taxei de mediu în cuantum de 80 lei/tonă de deșeu inert și nepericulos, încredințat în vederea eliminării, taxă prevăzută în Legea 384/2013.

Pentru a clarifica acest aspect, Primăria Municipiului Aiud a trimis, încă din luna decembrie, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Salubris Alba” adresa cu numărul 24628/29.12.2016.

Tendința de majorare a tarifelor s-a evidențiat ca fiind soluția adoptată de majoritatea UAT-urilor, legea fiind lege pentru toată lumea.

Primarul Municipiului Aiud consideră nepotrivită această formulă și propune modificarea termenului de aplicare a acestei legi.

În paralel, propune adoptarea unui plan operațional care să permită participarea populației la atingerea obiectivelor ce țin de colectarea selectivă, conștientă fiind de caracterul procesual al acestui demers.

Pe de altă parte, în cazul concret al Municipiului Aiud, s-au demarat toate diligențele necesare și legale pentru creșterea gradului de implicare și susținere de către operatorul de salubritate a colectării selective a deșeurilor și respectarea unui eventual plan operațional.

Reamintim faptul că taxa de 80 de lei/tonă de deșeu inert și nepericulos, încredințat în vederea eliminării, care ar conduce la majorarea costurilor pentru populație, a fost instituită în 2013, ca o formă de sancționare față de necolectarea selectivă a deșeurilor.

Citește și Tarife de salubrizare MAJORATE la Alba Iulia, după introducerea taxei pentru depunerea deșeurilor la groapa de gunoi. Cât vor plăti în plus albaiulienii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax