|

Privatizarea Cupru Min: BayFront Capital Partners anunță noi locuri de muncă și investiții în modernizarea minei și protecția mediului

„BayFront Capital Partners” şi subsidiara sa, „Roman Copper Corp” au făcut publice, marţi, mai multe detalii despre planurile în legătura cu „Cupru Min” şi exploatarea de cupru de la Roşia Poieni, achiziţionată în cadrul programului de privatizări al Guvernului României. „Roman Copper Corp” este câștigătoarea licitației organizate de Guvernul României pentru vânzarea „Cupru Min”, cu o valoare a tranzacţiei de peste 200 de milioane de euro, respectiv de 3,5 ori mai mult preţul de pornire al licitaţiei.

Vă redăm integral comunicatul transmis de „BayFront Capital”:

„<Suntem încântaţi de achiziţionarea Cupru Min printr-un proces de licitatie deschis si transparent>, a declarat Mike Curtis, partener BayFront. <Suntem încântaţi să participăm la unul dintre cele mai prestigioase proiecte de exploatare minieră din România şi vom aduce expertiza de top şi resursele necesare, astfel încât Cupru Min să îşi atingă potenţialul maxim. Avem mult respect pentru cultura şi tradiţiile din România. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună cu comunităţile şi autorităţile locale, instituţiile statului cu Guvernul român, precum şi cu angajaţii şi cu celelalte părţi implicate, pentru a dezvolta împreună Cupru Min, plecând de la istoria sa bogată şi de la potenţialul său deosebit.

Planul nostru:

Pe măsură ce avansăm împreună cu Guvernul român pentru a ajunge la un acord final, prioritatea noastră este să desemnăm o echipă de management şi operaţiuni capabilă să pună în valoare potenţialul minei. Această echipă va colabora cu comunităţile locale, inclusiv cele din Lupşa, Abrud şi intregul judeţ Alba, implicându-se total în viaţa socială şi culturală a regiunii.

Intenţionăm creşterea numărului de locuri de muncă şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă din mină. Comunităţile locale vor beneficia şi de îmbunătăţirea infrastructurii şi de alte avantaje economice. Vom respecta cele mai bune practici internaţionale în toate aspectele care privesc activitatea minei. În mod special, dorim să ajutăm Cupru Min cu planul de acţiuni de mediu al minei şi cu soluţiile tehnice pentru a transpune în realitate angajamentele noastre pentru mediul înconjurător şi vom investi pentru a repara daunele existente. <Nu noi am creat problemele de mediu de la Roşia Poieni, dar noi le vom rezolva>, a declarat Curtis.

În concordanţă cu practicile uzuale internaţionale din industria minieră, vom implica o arie largă de investitori din întreaga lume, pentru a finanţa extinderea şi modernizarea minei. Lucrăm împreună cu un grup foarte respectat de bănci de investiţii şi suntem convinşi că viitorii noştri parteneri vor reflecta calitatea deosebit de înaltă a proiectului, contribuind astfel la mărirea interesului pentru România şi al altor investitori străini.

Despre BayFront Capital Partners:

Cu sediul în Toronto, Canada, BayFront este o bancă de investiţii specializată în finanţarea companiilor private din metalurgie şi minerit, energie, agricultură, tehnologie şi biotehnologie. Avem o experienţă vastă în industria minieră, având în portofoliu tranzacţii în intreaga lume, în valoare de miliarde de dolari.

Despre Roman Copper Corp:

<BayFront> a înfiinţat <Roman Copper Corp.> la sfârşitul anului 2011, pentru a participa în licitaţia <Cupru Min>. <Roman Copper Corp.> şi <BayFront> nu au nici o legătură cu dl. Stephen Roman sau cu dl. Frank Timiş. <Ne dorim şi aşteptăm cu nerăbdare să împărtăşim mai multe informaţii despre planurile noastre, angajaţilor Cupru Min, comunităţilor locale, media şi altor părţi implicate, în săptămânile şi lunile care urmează>, a declarat Curtis.”

URL scurt: http://alba24.ro/?p=84841avatar Publicat de pe 3 aprilie 2012 şi actualizat pe 3 aprilie 2012.
Publicat în Business news, ECONOMIE, EVENIMENT.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Apocalipsa lui Rika: foate bine, nu este loc de parcare in zona ! primaria trebuie sa faca si parcari !
  • Mihai: De ce cenzurati imaginile? Ma refer la ascunderea numerelor de inmatriculare.
  • Apocalipsa lui Rika: dam si noi o linie pe capota ? sau ceva acid de baterie pe caroserie ?
  • Apocalipsa lui Rika: sa ne c…m pe apia ! unde aruncam cloabele de la pomi taiati si frunze uscate ? ma p.. inca...
  • Apocalipsa lui Rika: Este voie tractor neinmatriculat si fara permis ! daca are avocat bun scapa razand !

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI