Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Program-pilot de orientare și consiliere vocațională, pentru elevii de la patru licee din Alba. Finanțare de aproape 150.000 de euro

Publicat

liceul tehnologic ocna mures Aproape 150.000 de euro, bani obținuți din finanțare europeană, au fost investiți într-un program-pilot de orientare și consiliere vocațională a zeci de elevi de la patru licee tehnologice din Alba. Programul are în vedere creșterea gradului de integrare socio-profesională a acestora.

Finanțat de Comisia Europeană, proiectul ”Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în județul Alba”, derulat timp de un an, s-a concretizat și prin dotarea a patru JOB-cluburi în cele patru școli, unde cei 80 de elevi din grupul-țintă au desfășurat diverse activități și unde au găsit informații și materiale de documentare privind alegerea profesiei și a locului de muncă.

Tinerii au urmat cursuri de educație antreprenorială, au întocmit planuri de afaceri, cele câștigătoare fiind finanțate cu câte șase mii de euro. Totodată, au realizat stagii de practică în diverse societăți comerciale din Alba Iulia, Blaj și Cugir, au efectuat vizite de studiu la agenți economici din județ și au participat la diverse workshopuri, a menționat, miercuri, managerul de proiect, Lenica Bucur. Aceasta a prezentat, cu prilejul conferinței de încheiere a proiectului, un ”Plan centralizat de acțiune comună”, un produs al parteneriatului realizat prin proiect, plan ce include măsuri destinate reducerii riscului de abandon școlar timpuriu și reducerii șomajului în rândul tinerilor absolvenți.

Tot în cadrul conferinței a fost prezentat un ghid de bune practici în consilierea vocațională — ”Metode și instrumente de activare a tinerilor pentru autocunoaștere și planificarea carierei”, care valorifică experiența activităților desfășurate cu elevii în cele patru JOB-cluburi.

Proiectul, implementat de Consiliul Județean Alba, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Patronatul Român, Asociația Acțiuni Sociale prin Metode Educative Active Ocna Mureș, Asociația Atitudini și Alternative București, s-a adresat elevilor de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, Liceul Tehnologic Ocna Mureș, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj și Colegiul „I.D.Lăzărescu” Cugir.

Sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax