|

Propuneri pentru eliminarea dezechilibrelor din salarizarea de la nivelul administrației publice locale. Amendamente depuse de către deputatul PNL Florin Roman

florin roman cdepDeputatul de Alba Florin Roman a depus la Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților amendamente la Legea 111/2017- Proiect de Lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Propunerile vizează eliminarea dezechilibrelor din salarizarea de la nivelul administrației publice locale, potrivit iniţiatorului.

“Nu sunt puține cazurile în care funcționarii din primării au salariile mai mari decât al primarului, deși responsabilitatea juridică, administrativă și politică îi revine acestuia din urmă”, spune Roman.

Conform acestor propuneri, primarul și viceprimarul, respectiv președintele și vicepreședintele consiliului județean, trebuie să aibă cel mai înalt nivel al indemnizației în raport cu veniturile salariale (incluzând sporuri) ale funcționarilor publici și personalului contractual din aparatul propriu, dar și în raport cu veniturile salariale ale conducătorilor instituțiilor publice și serviciilor publice de interes local (incluzând unități școlare, spitale, instituții de cultură, secții de poliție, jandarmerie, etc).

De asemenea, prin aceste amendamente depuse la lege, indemnizația primarului unui municipiu reședință de județ nu trebuie să aibă un nivel inferior celei a prefectului sau a președintelui consiliului județean.

Reglementarea coeficienților corespunzători indemnizațiilor aleșilor locali nu trebuie să țină seama doar de numărul de locuitori ai unității administrative-teritoriale, ci și de rangul localității, așa cum este definit prin Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi. Rangul localității atestă un nivel minim al dotărilor și al serviciilor publice furnizate cetățenilor și, implicit, al responsabilităților pe care le implică activitatea aleșilor locali și funcționarilor din cadrul acelei unități administrative, mai precizează deputatul, într-un comunicat de presă.

“Aceste propuneri aduc un echilibru în administrația locală și rezolvă inechitățile salariale care s-au adâncit în ultimii ani în acest sector. Ne dorim ca aceste amendamente  să fie susținute de cât mai multe partide, și de la putere, și din opoziție, deoarece administrațiile locale din România trebuie să se dezvolte pe principii corecte și echitabile”, menţionează Florin Roman.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=566253avatar Publicat de pe 9 mai 2017 şi actualizat pe 9 mai 2017.
Publicat în POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Lia: Nici vorba. Este supus lui Hava, inca il pastreaza.
  • Ionel: Prea mult s-a furat in Romania, indiferent de partidul care a guvernat tara. Marile privatizari sunt un esec...
  • Maria: În PSD.
  • popeala: Sa mai spui ,,sarut mana parinte,, ? Prost trebuie sa fi, sa mai crezi in ceva, in ziua de azi !
  • Bomba Atomica: se fura cum naiba sa nu se fura din banul public ? hava e capul mafiei !

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI