Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Recolta veche de cereale determină creșterea prețului la pâine. Se anunță scumpiri și la carne, dar nu cu mai mult de 5%

Publicat

Agricultorii au anunțat că produsele de panificație se vor scumpi. Creşterile de preț sunt cauzate de recolta veche de cereale, care este încă foarte scumpă. Potrivit fermierilor, cel mai probabil și preţul cărnii va creşte, însă nu cu mai mult de 5%.

Prezent la un forum pe teme agricole, preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro, Alxandru Jurconi a declarat că „majorările de preţuri la carne nu sunt proprii acestui sezon. Nu cred că vom asista la majorări substanţiale de preţuri la carne. Când spun substanţiale, mă refer la 5%, care pentru mine este o creştere substanţială de preţ. Intuim creşteri de preţ în piaţa produselor de panificaţie pentru simplul motiv că cerealele din recolta veche sunt în continuare foarte scumpe, iar cele noi nu apărut încă”.

Acesta a precizat că toate celelalte inputuri pentru industria cărnii sunt în urcare, pe fondul majorării preţurilor cerealelor și că atunci când preţurile cresc cu un anumit procent, cererea scade proporţional.

„Revenirea la un plafon de consum anterior este dificilă şi costă mai mult decât să creşti preţul respectiv. De aceea procesatorii nu cresc preţurile”, a spus Alexandru Jurconi.

Acesta cere autorităţilor, printre altele, TVA redusă la produsele agroalimentare de bază şi controale eficiente ale Autorităţii Sanitar-Veterinare.

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. haiducu

    joi, 14.03.2013 at 12:26

    pai ia stati putin la control: adica anunta ponta scaderea tva-ului la paine, ceea ce inseamna ca producatorii ar trebui sa plateasca mai putine taxe la stat, nu? De la 24 la 9% e ceva diferenta..
    Si acum, inainte de a se aplica scaderea taxelor, voi cresteti pretul la paine?

    In ce tara traim?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax