|

SÂMBĂTĂ: „Expo3Door” , semnată George Bodocan. Jumătate din încasările artistului donate unui proiect din Alba Iulia, „Viziunea Nevăzătorilor”

portret bodoSâmbătă, de la orele 19.00 va avea loc vernisajului expoziţiei „expo3Door” de Bodo, pseudonimul artistului George Bodocan. Artistul prezintă o expoziţie nonconformistă, în stilul care îl caracterizează, în care iluzia optică şi realitatea se amestecă discret, un limbaj grafic care are la bază interacţiunea umană. Bodo propune aşadar un limbaj non-verbal, deloc străin celor mai vechi civilizaţii, limbaj transpus pe suporturi din cele mai diverse.

Prin titlul „3Door”, expoziţia de la Alba Iulia invită privitorul să deschidă trei porţi: una a trecutului, una a prezentului şi una a viitorului. Trecutul e reprezentat de locaţia în care are loc expoziţia, prezentul, de dimensiunea 3D a lucrărilor, dată de tehnologia japoneză a markerelor Posca, iar viitorul, de dimensiunea socială a proiectului, care închide ciclul.

Activitatea artistică a lui George Bodocan începe la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia, continuă la Bucureşti, unde frecventează doi ani cursurile Universităţii de Arte Decorative şi Design, iar in prezent trăind şi lucrând la Paris. La Bucureşti, în 2006, lansează „Puzzle Project”, prima tabără de creaţie într-un spaţiu urban, în cadrul căreia, alături de artişti din întreaga lume, creează un puzzle de opere pe terasa Teatrului Naţional din Bucureşti.

tablouUrbanul se regăseşte mult în opera sa, fie că vorbim de pictură, desen sau fotografie. În 2008 se mută la Paris. Proiectele de acolo şi din ţară au alternat constant, sporindu-i energia artistică. Este invitat să facă un proiect în spaţiul Anexa al Muzeului de Artă Contemporană din Bucureşti, iar la Paris în 2012 e nominalizat la premiul ICART, expune apoi în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor şi colaborează cu Fundaţia de Artă Contemporană Louis Vuitton. Organizează sesiuni de live performance, atelierul său devine o platformă deschisă creativităţii.

În arta lui, antrenează tehnici diferite, investindu-şi pasiunea pe suporturi de forme şi materiale diferite, trasând siluete impersonale hipnotice, umbre similare, dar niciodată identice. Linia se îmbină într-un mod inedit cu forma, conturul dă viaţă spaţiului, culoarea potenţează valoarea şi textura. Gânditorul, laitmotiv în marea majoritate a lucrărilor sale, punctează uneori conştiinţa, îndeamnă la introspecţie, la meditaţie, dar este şi gardian la porţile iluziei.

Bodo si copiiiŞi fiindcă arta este o expresie a spiritualului, Bodo a ales ca expoziţia lui să nu încânte doar vizitatorii, ci şi să ajute o cauză din oraşul din care a plecat, aşa încât s-a alăturat „Căsuţei cu zâmbete”, un grup de voluntari care s-au ambiţionat ca, alături de alţi oameni cu suflet cald, să facă lumea mai bună. „Căsuţa cu zâmbete” propune şi susţine cauze care au nevoie de ajutor, în prezent lucrând la construcţia unei camere senzoriale de care vor beneficia copiii cu dizabilităţi multiple de la Proiectul „Viziunea Nevăzătorilor” (nevăzători, parţial nevăzători, copii cu autism, deficit de atenţie/ADHD). Astfel, jumătate din încasările artistului la „expo3Door” vor fi donate acestei cauze.

Doritorii vor putea vizita expoziţia în perioada 22 noiembrie – 11 decembrie, la Framm‘s.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=369548avatar Publicat de pe 18 noiembrie 2014 şi actualizat pe 18 noiembrie 2014.
Publicat în ACTUALITATE, Arta.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Tara lui Papura Voda: Daca tot incercam sa facem din orasul asta un „smart city” , poate ar fi bine sa se...
  • Maria: Va multumesc din suflet ca l-ati putut aduce pe domnul Smiley in Alba Iulia .
  • derp: N-a inventat nimic. L-a luat de pe un site care te invata sa construiesti (instructables) tot felul de chestii...
  • Hagau: Pai la Ocolis ce sa mai vaneze ca a ras primarul aproape tot?..Acolo a fost cea mai mare populatie de cerbi...
  • Rika Fara Frika de Lege si Politica: directori si sefii iau multi bani si instalatori si necalificati iau minimu...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI