Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Sancţiuni aplicate de jandarmii din Alba pentru consum de alcool în spaţiul public, cerşetorie şi prostituţie

Publicat

În România, consumul de alcool pe stradă este interzis şi se amendează. La fel ca prostituţia şi cerşetoria. Mulţi cetăţeni se bazează pe principiul „Hoţul neprins, negustor cinstit” şi încalcă aceste norme de consuită în public. Jandarmii aplică aproape zilnic amenzi acestui gen de persoane. Marţi, 10 ianuarie 2012, jandarmii au aplicat o serie de amenzi în acest sens.

Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, precum drumurile publice, parcurile, stadioanele şi terenurile sportive, instituţiile culturale, sălile de spectacole, instituţiile sau unităţile economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări, se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei. Cu toate acestea, jandarmii depistează aproape zilnic persoane care, de multe ori aflate în stare avansată de ebrietate, aleg să consume băuturi alcoolice în spaţiul public şi care creează disconfort celorlalţi cetăţeni.

Un cetăţean din Alba Iulia, P.I., în vârstă de 46 de ani, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei, după ce a fost surprins consumând alcool în autogara din Alba Iulia şi provocând prin aceasta indignarea persoanelor din jur.

Pe strada Gladiolelor din municipiul Alba Iulia a fost surprins C.D., în vârstă de 30 de ani din Pâclişa, judeţul Alba, care, deşi la prima vedere părea apt de muncă şi capabil să găsească modalităţi legale de întreţinere, apela la mila trecătorilor în vederea obţinerii unor foloase materiale. Bărbatul nu se afla la prima abatere de acest fel, astfel că de data aceasta nu a fost doar legitimat şi îndrumat spre un loc de muncă legal ci a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei.

Jandarmii Alba desfăşoară şi acţiuni pentru prevenirea şi combaterea prostituţiei pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Marţi, aceştia au identificat-o pe S.R.M., în vârstă de 23 de ani, din Câmpia Turzii, judeţul Cluj care, pentru a obţine foloase materiale, încerca să acosteze bărbaţi pentru a întreţine raporturi sexuale. Tânăra a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cel puţin 30.000 de copii vor primi câte 1.400 de lei pe lună. Care sunt condiţiile

Publicat

bani

Cel puţin 30.000 de copii cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, vor beneficia de educaţie timpurie în creşe prin intermediul unui program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro, lansat luni de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Programul se referă la sprijin pentru copii între 0 şi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum reuşesc şoferii să localizeze radarele şi echipajele de Poliţie Rutieră în câteva zeci de secunde

Publicat

politie

33 de secunde. Atât i-a trebuit unei aplicaţii de trafic să localizeze echipajul de Poliţie pe şosea. Mulţi români ajung să fenteze radarele Poliţiei, folosind aplicaţii mobile şi recunosc că astfel au făcut “economii la buget”. Chiar şi unii poliţişti recunosc că şoferii care folosesc astfel de aplicații au mai mici șanse de a fi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Obiceiul „Păștenilor”, tradiție păstrată cu sfințenie la Cugir și Vinerea. 125 de localnici, gazdele din acest an

Publicat

pastenii vinerea 2018

În Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, creștinii țin cu sfințenie la anumite tradiții și obiceiuri, atât la oraș cât și la sate. Așa se întâmplă în orașul Cugir şi la Vinerea, unde se ţine un obicei vechi de mai bine de 71 de ani: Obiceiul „Păștenilor”. Persoanele care împlinesc în acest an vârsta de 60 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

10 mai: Crosul Europei, a şasea ediţie, în Cetatea Alba Carolina. Detalii despre înscrieri şi traseu

Publicat

crosul europei alba iulia

A șasea ediție a Crosului Europei se desfăşoară vineri, 10 mai, în Cetatea Alba Carolina, sub sloganul ”EU aleRg! Ne antrenăm pentru implicare civică și vot!”, pentru a marca Ziua Europei. Startul competiţiei este de la ora 12.00, în şanţurile Cetăţii. Înscrierile încep de la ora 9.30 în șanțurile Cetăţii Alba Carolina, lungimea traseului fiind […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate