Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sindicatele, amestecate cu politica: Marius Sepi, în funcţia de vicepreşedinte PSD Alba

Publicat

Marius Sepi, lider SANITAS Alba

Sindicaliştii şi social-democraţii fac, din nou, front comun. Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) Frăţia a încheiat un acord de colaborare cu Partidul Social Democrat, iniţiativa aparţinându-i preşedintelui PSD, Victor Ponta. Astfel, liberalii pierd sprijinul sindicatelor la viitoarele alegeri electorale, scapând situaţia printre degete.

Liderul judeţean al CNSLR Frăţia şi al „Sanitas”, Marius Sepi, a declarat, joi, că este normală până la urmă colaborarea dintre PSD şi organizaţia sindicală, care reprezintă stânga. Conform acestuia, în protocol, sindicaliştii au cerut Organizaţiei Judeţene a PSD Alba două lucruri clare: CNSRL Frăţia să aibă un membru într-o funcţie de vicepreşedinte la nivel judeţean, care va fi ocupată chiar de Marius Sepi, urmând ca, pe toată piramida organizatorică a PSD să existe câte un membru al confederaţiei sindicale. Mai exact, vor fi 25 de membri CNSLR Frăţia, cu toate drepturile în Partidul Social Democrat.

“Venim cu gânduri mari. Vrem să ne implicăm în activitatea socială a judeţului Alba. Nu ascund faptul că o să încercăm să folosim Partidul Social Democrat la maxim posibil. Şi ei, la rândul lor, o să ne folosească pe noi, ceea ce mi se pare până la urmă corect, pentru că, ne place, nu ne place, reprezentăm până la urmă marea masă a muncitorilor din România, care în general agreează programe de stânga”, a declarat Marius Sepi, arătând că se va folosi în special de zona parlamentară pentru a-şi ajuta colegii.

Despre revenirea în PSD, Marius Sepi a spus că nu a fost plecat niciodată, s-a retras doar un pas în spate pentru o vreme.

Reamintim că, în aprilie 2008, CNSLR Frăţia a mai încheiat la nivel naţional un protocol cu PSD, însă colaborarea nu a fost foarte eficientă la nivelul judeţelor. Conform celor spuse de Marius Sepi, conducerea PSD de atunci nu a recunoscut meritele pe care confederaţia sindicală le-a avut în victoriile social-democraţilor la alegerile locale, motiv pentru care sindicaliştii s-au retras în linişte.

În acelaşi context, Marius Sepi a mai declarat, joi, că a fost dorit de liberali şi că a primit din partea organizaţiei judeţene a PNL trei oferte pentru funcţii publice importante: la Sebeş, în Consiliul Judeţean şi în Parlament. A refuzat, motivând că “era normal să nu mă duc într-o zonă în care nu reprezint sindicatele”, considerând că alegerea PSD a fost cea mai potrivită în această situaţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. toma

    vineri, 10.12.2010 at 07:14

    Nimic nou sub soare. Nu-i asa ?

  2. Rulmentul

    duminică, 12.12.2010 at 15:13

    Este inadmisibil ! Sindicatul e sindicat, politica-i politica! Ce-s smecheriile astea? De ce se umbla cu cioara vopsita? Sindicatul trebuie sa apere salariatu in fata oricarui abuz politic. Cand va face abuzuri psd-ul se va zice ca-s d-ai nostrii, si trebuie sa tacem din gura.Ce s-a castigat in plan sindical cu miscarea asta? Rusine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax