Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ŞTIREA TA pe ALBA 24: „Nopţi albe” la APIA Cîmpeni. Fermierii stau la coadă să-şi depună dosarele pentru subvenţii. PRECIZĂRI de la APIA Alba

Publicat

APIA AlbaLa Centrul APIA Cîmpeni, oamenii stau şi 24 de ore pentru a depune cererile unice de plată a subvențiilor pe 2015. Un fermier din zonă ne-a contactat telefonic şi ne-a spus că de luni aşteaptă ca un reprezentant al instituţiei din Câmpeni să îi preia dosarul.

Mai exact, şi-a petrecut noaptea în faţa centrului APIA din oraş, pentru ca marţi dimineaţa să fie luat în evidenţă, dar la ora 15.00, acesta încă îşi aştepta rândul la coadă. Potrivit fermierului „sunt luate 8 dosare/zi şi coada este tot mai lungă de la zi la zi”.

Contactată telefonic de Ziarul Alba24, directorul adjunct al APIA Alba, Luminiţa Gliga a precizat că s-a ajuns în această situaţie din cauză că „s-au lăsat pe ultima sută de metri, trebuiau să se mobilizeze altfel”. Aceasta a mai spus că, după data de 15 iunie, termenul de depunere a cererilor este prelungit cu 25 de zile, dar se penalizează şi cu 1% pe zi.

Reprezentantul APIA face apel la asociaţiile crescătorilor de animale din Munţii Apuseni să vină cu dosarele şi la sediul din Alba Iulia, unde se lucrează şi sâmbătă şi duminică.

Un fermier din Munţii Apuseni ne-a sesizat că la Centrul APIA Cîmpeni sunt preluate pe zi doar  8 dosare. „Nu se face niciun tabel să nu îţi pierzi rândul, stau de ieri (luni – n.r) şi până astăzi (marţi, ora 15.00 – n.r) nu mi-a luat nimeni dosarul. Este strigător la cer şi inacceptabil să aşteptăm atât de mult în faţa instituţiilor statului. Stăm la coadă până ni se face rău şi picăm jos. Am încercat să vorbesc cu directorul de la APIA, doamna Felicia Hondola, dar am fost refuzat subtil, iar la Consiliul Judeţean Alba nu mi-a răspuns nimeni la telefon”, ne-a transmis fermierul din Cîmpeni.

Contactată telefonic de Ziarul Alba24, directorul adjunct al APIA Alba, Luminiţa Gliga a declarat: „Ştiu că este o problemă, dar au venit pe ultima sută de metri. Trebuiau să se mobilizeze altfel. În zona Munţilor Apuseni avem peste 9.000 de fermieri, plus crescători de animale şi am trimis din timp anunţuri şi la primării să vină din timp cu cererile, dar mai bine au aşteptat până acum. Trebuie să aibă răbdare, e plin de câteva zile şi la celelalte centre locale. Se lucrează până târziu”.

Reprezentantul APIA  mai precizează că asociaţiile de crescători de animale din Munţii Apuseni că „pot să vină cu dosarele şi la Alba Iulia. Se lucrează şi în weekend, până când sunt luate toate cererile”.

La începutul lunii mai, reprezentanţii APIA Alba, au transmis că „cei care doresc să depună cereri unice de plată sunt aşteptaţi la centrele din judeţ până în 15 iunie şi recomandă potenţialilor beneficiari să se încadreze în această perioadă. Sunt sfătuiţi să vină din timp la APIA, iar reprezentanţii instituţiei vor fi disponibili inclusiv în weekend-uri, dacă vor fi anunţaţi prin primării sau grupuri de fermieri că doresc să se prezinte şi în aceste perioade”.

După data de 15 iunie, termenul de depunere a cererilor unice de plată a subvențiilor pe 2015 este prelungit cu 25 de zile, dar se plăteşte penalizare 1% pe zi.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax