Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Un regim alimentar puțin mai sănătos ne ajută să trăim mai mult. Cum putem crește calitatea dietei

Publicat

fructe de padure O dietă cu mici îmbunătățiri, bazată pe consumul mai multor fructe, legume și pește, poate crește în mod semnificativ speranța de viață, arată un studiu publicat miercuri în revista New England Journal of Medicine, scrie AFP.

Acesta este primul care arată că o dietă mai sănătoasă timp de cel putin doisprezece ani, reduce inclusiv riscul de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare, spun cercetătorii de la Universitatea Harvard.

Ei au analizat relația dintre schimbările în alimenția a 74.000 de adulți timp de doisprezece ani (1986-1998), precum și riscul de a muri în următorii doisprezece ani (1998-2010).

Pe parcursul acestei lungi perioade de analiză, au întrebat participanții cu privire la dieta lor la fiecare patru ani și la stilul lor de viață și starea de sănătate la fiecare doi ani.

Studiul arată că o dieta îmbunătățită pentru o perioadă de doisprezece ani are ca rezultat un risc redus de a muri în următorii doisprezece ani.

„Rezultatele noastre evidențiază că ameliorarea calității regimului alimentar aduce beneficii de durată pentru sănătate”, a declarat Frank Hu, profesor la Universitatea Harvard și autor principal al studiului.

„Obiceiuri alimentare sănătoase pot fi adoptate în funcție de preferințele culturale și culinare ale individului și starea lui de sănătate”, a adăugat el.

Tipurile de alimente care au contribuit cel mai mult la o îmbunătățire a regimului erau cereale integrale, fructe, legume și peste sau acizi grași (omega-3).

O creștere de 20% a calității dietei – care poate fi obținută prin simpla înlocuire a unei porții zilnice de carne roșie sau cârnați cu nuci sau legume – a arătat o reducere cu 8 până la 17% a riscului mortalității.

În schimb, o deteriorare a calității regimului alimentar a dus la un risc crescut de a muri între 6 – 12% în aceeași perioadă.

Printre participanții care au menținut o dietă mai sănătoasă, riscul tuturor cauzelor de mortalitate s-a redus cu procente între 9 și 14%.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax