Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Tineri pentru excelenţă”: Concert extraordinar găzduit de Teatrul de Păpuşi „Prichindel”

Publicat

Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia a găzduit, vineri, un concert extraordinar, proiect al Asociaţiei „Elite Art Club UNESCO”, reprezentant exclusiv în România al Jeunesses Musicales International, cea mai amplă organizaţie neguvernamentală pentru tinerii muzicieni din întreaga lume, înfiinţată în 1945 la Bruxelles. Sala a fost plină, semn că albaiulienii apreciază astfel de spectacole.
La concertul intitulat „Tineri pentru Excelenţă”, albaiulienii au avut ocazia să îl asculte pe invitatul de onoare Marius Budoiu şi cunoscuta pianistă Adela Bihari, dar şi solişti de excepţie precum Ana Cebotari, Tina Munteanu, Sorana Negrea, Daniela Pocol, Lorena Puican, Florentina Soare şi Liviu Iftene.
Pregătirea soliştilor s-a realizat în cadrul Centrului de Excelenţă în Operă România, de către mezzo-soprana Viorica Cortez şi regizorul Vincent Liotta, co-fondatorul Utah Festival Opera. Concertul a fost oferit albaiulienilor de „Roşia Montană Gold Corporation”.

Viorica Cortez este cunoscută prin bogata sa activitate concertistică cu un repertoriu extrem de vast (lied, cantata, oratoriu, poem vocal-simfonic), prezentat în săli ca „Albert Hall” din Londra, „Scala” din Milano, „Carnegie Hall” din New York, Opera din Paris, „Ateneul Român” din București etc. Viorica Cortez este invitată în juriul unor prestigioase concursuri internaţionale și susţine frecvent cursuri de măiestrie în Europa, având o adevărată vocaţie de dascăl.

Vincent Liotta este şeful de catedră al secţiei Studii de Operă la Indiana University Jacobs School of Music, Bloomington – SUA şi regizor al IU Opera Theater. Cariera sa de regizor cuprinde producţii de succes, inclusiv premiere mondiale la Chicago Lyric Opera, San Francisco Opera, Houston Grand Opera, Canadian Opera, Teatro Colon, Vienna Staatsoper, Santa Fe Opera şi Los Angeles Music Center.

La eveniment au cântat, pe lângă marii artişti, două eleve ale liceului de muzică şi arte plastice din Alba Iulia, Diana Pocol si Lorena Puican, beneficiare ale bursei de excelenţă „Roşia Montană Gold Corporation” în cadrul programului companiei de implicare în educarea tinerilor merituoşi.
“Ne bucurăm că am avut ocazia să ajutăm nişte tineri talentaţi de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia să participle la nişte cursuri de excelenţă cu mari maeştri ai muzicii de operă. Totodată, ne bucurăm că am putut să prezentăm acest spectacol de operă la Alba Iulia, în care să-i vedem atât pe aceşti tineri talentaţi de la Alba Iulia, cât şi mari maeştri ai operei. Am avut surpriza unei săli pline, asta înseamnă că lumea apreciază astfel de spectacole şi sper să mai putem organiza astfel de evenimente în Alba”, a declarat Cătălin Hosu, directorul de comunicare al companiei „Roşia Montană Gold Corporation”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Un pas înainte spre viitor « Lorena Puican

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax