Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transportatorii îşi vor putea recupera o parte din acciza la motorină în anumite condiţii. Ce pregăteşte Ministerul de Finanţe

Publicat

Reducerea de 4 eurocenţi la taxa de 7 eurocenţi pentru combustibili ar putea fi condiţionată prin anumite formulare ce trebuie obţinute de la Registrul Auto Român. Ar fi o măsură pentru a preveni eventuale cazuri de fraudă.

Sumele vor fi returnate, aşa cum prevede ordonanţa de urgenţă ce a intrat în vigoare din 1 aprilie, pe baza unor date tehnice furnizate de RAR privind categoriile de autovehicule, susţin surse din Finanţe, citate de capital.ro. Este vorba despre consumul necesar unei flote de transport în funcţie de activitate, volum de mărfuri şi alte informaţii, necesare în cadrul unei proceduri menite să împiedice posibile cazuri de fraudă, cum sunt decontările prin bonurile fiscale ale altor clienţi de la benzinării. Astfel, facilitatea acordată du Guvern transportatorilor va ajunge la beneficiari condiţionat.

Potrivit ordonanţei aplicabile din 1 aprilie, transportatorii care au autovehicule peste 7,5 tone vor beneficia de compensarea de 4 cenți la acciză, pentru motorina consumată în transportul rutier de măfuri şi pentru cel de călători cu autovehicule M2 sau M3. Potrivit unor precizări ale premierului Ponta, cei care fac evaziune vor fi lăsaţi „în afară”, întrucât reducerea se va aplica doar celor care aduc facturi.

sursa: capital.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. MP4

    luni, 28.04.2014 at 18:03

    Ah ce misto sunt MP IV-urile alea. Le-am vazut si eu odata prin alba, sunt superbe.:X

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax