Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE Un avion de mici dimensiuni a ATERIZAT FORŢAT, lângă Vinţu de Jos

Publicat

YouTube video

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat, pe un câmp, sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 14.30, în apropiere de Alba Iulia, zona Vinţu de Jos – Lutsch 2000. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de asistenţă medicală.

YouTube video

UPDATE: A fost rănit grav pilotul avionului de agrement. Zaharie Groza (60 de ani), om de afaceri din Alba Iulia (administratorul firmei „7 Uşi”) este pilot experimentat, însă a mai fost implicat, în 2013, într-un accident similar. Pe 21 iunie, acum patru ani, avionul pe care îl pilota s-a prăbuşit foarte aproape de malul râului Mureş, la Teleac, lângă Alba Iulia. Şi atunci a fost nevoit să aterizeze forţat, după probleme la motorul aparatului de zbor. Cauza accidentului de sâmbătă, 21 octombrie, urmează să fie stabilită. (foto, mai jos, aparatul de zbor cu care a aterizat forţat, în 2013)

Vezi și știrea cu accidentul din 2013: FOTO: Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe o păşune, la Teleac. Pilotul, patron la o firmă din Alba Iulia, a fost rănit

Din primele date, persoana rănită este pilotul, care se afla singur în aparatul de zbor, în momentul accidentului. Este conştient şi ar fi suferit fracturi la picioare.

Pentru asistenţă medicală de urgenţă şi transport la clinică de specialitate, a fost solicitat elicopter SMURD.

Potrivit ISU Alba, la faţa locului s-au deplasat echipaje cu o autospecială de stins incendii cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD, o ambulanţă de terapie intensivă SMURD, grupa operativă pentru coordonarea intervenţiei.

UPDATE1: Pilotul avionului a fost transportat, cu elicopterul SMURD, la o clinică de specialitate.

Pilotul are mai multe fracturi deschise. „A fost o aterizare forţată în zona Sebeş a unui avion cu un singur pilot, pilotul a fost recuperat de forţele noastre de intervenţie. Este cu fracturi deschise, din fericire este conştient. Elicopterul SMURD deja l-a preluat şi îl duce la spital, cel mai probabil la Tg. Mureş pentru acordarea asistenţei de urgenţă”, a precizat secretarul de stat MAI, Raed Arafat.

Pilotul ar fi spus, după accident, că zbura doar de zece minute, când a fost nevoit să aterizeze forțat, deoarece l-ar fi „întors niște rafale de vânt”. Apelul la 112 a fost făcut de o persoană care a observat incidentul.

UPDATE 2: Pilotul avionului, omul de afaceri Zaharie Groza, a murit, duminică, la spital.

Vezi Pilotul avionului care a aterizat forţat la Vinţu de Jos, omul de afaceri Zaharie Groza, a decedat

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax