Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bloc de locuințe din Alba Iulia, reabilitat termic recent, va intra în reparații. Defectele semnalate

Publicat

Un bloc de locuințe din Alba Iulia, reabilitat termic recent, va intra în reparații. Primăria caută un nou constructor care să remedieze problemele semnalate de către asociația de proprietari la blocul MV2 – MV12.

Lucrările estimate la peste 98.000 de lei vor fi plătite de administrația locală, care va recupera mai apoi suma din contul de garanţie de bună execuţie. 

Primăria Alba Iulia a lansat pe 22 mai o achiziție pentru lucrări de remediere la blocul MV2 – MV12, în perioada de garanţie.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 98.121,72 de lei, fără TVA.

Blocul de locuinţe este amplasat în municipiului Alba Iulia, b-dul Revoluţiei 1989, nr. 26-32, Calea Moților, nr. 91-93. Imobilul a fost finalizat în anul 1988 şi are în total un număr de 114 de apartamente, astfel:

  • apartamente cu o cameră – 24;
  • apartamente cu 2 camere – 26;
  • apartamente cu 3 camere – 33;
  • apartamente cu 4 camere – 29;
  • apartamente cu 5 camere – 1;
  • apartamente cu 6 camere – 1.

Imobilul a fost reabilitat termic recent, în acest sens fiind semnat un contract cu societatea Ardealul Star Construct SRL. Lucrările executate au fost recepționate în luna aprilie 2023.

Un bloc de locuințe din Alba Iulia, reabilitat termic recent, va intra în reparații. Defectele semnalate

Beneficiarul final, Asociaţia de Proprietari Moților Alba Iulia, a semnalat Primăriei o serie de defecte la lucrările executate aflate în perioada de garanţie.

Acestea au fost transmise executantului cu solicitarea de a le remedia în max. 5 zile de la primirea notificării, conform prevederilor prevăzute în contractul de lucrări.

„La insistențele noastre constructorul a remediat unele din neconformităţile semnalate, însă majoritatea au rămas nerezolvate, cum ar fi îndepărtarea jgheaburilor, reparaţii perimetrale la luminatoarele din pod, reparaţii la tencuiala decorativă, etc.

Până la data prezentei nu au fost executate aceste lucrări de remedieri. Având în vedere că termenul de max. 5 zile în care trebuiau efectuate reparaţiile a fost depăşit, suntem îndreptăţiți, conform prevederilor din contractul de lucrări, să angajăm şi să plătim alte persoane să le execute, iar cheltuielile aferente acestora să le recuperăm din sumele virate în
contul de garanţie de bună execuţie”, au precizat reprezentanții administrației locale, în caietul de sarcini.

Potrivit documentației, noul constructor va demonta, îndepărta şi remonta jgheaburile. De asemenea, se vor verifica şi unde este cazul, se vor prinde în brățări burlanele.

Se vor repara/înlocui termoizolaţia de tip ETICS de pe faţadă. Se va completa termoizolaţia în pod și se vor demonta/monta copertine la balcoane din panouri sandwich etc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dan

    miercuri, 22.05.2024 at 22:46

    Teo Construct… Ardealul…. lovește încă odată

  2. Sabin

    vineri, 24.05.2024 at 09:28

    Teo Brumar de la Ardealul Star Construct și Daniel Stan de la primăria Alba Iulia.
    Acolo e combinația… fatala:(
    Și-au bătut joc de banii oamenilor și de fondurile norvegiene…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax