Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Accident rutier în Sâncel. O fetiţă a decedat în urma unui stop cardio-respirator, iar mama ei este rănită grav

Publicat

Un accident rutier a avut loc duminică, în jurul orei 20.00, pe DJ 107, pe raza localităţii Sâncel. Au fost implicate două maşini, un Volkswagen Passat şi un autoturism Dacia, ambele înmatriculate în judeţul Alba. O fetiţă de 5 ani a decedat în urma unui stop cardio-respirator, iar mama ei este grav rănită.

La faţa locului, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi poliţiştii au intervenit pentru descarcerare.

Din primele informaţii, victimele (mama şi fetiţa de 5 ani) sunt din localitatea Şona. Acestea erau pasagere în autoturismul Dacia, împreună cu întreaga familie: tatăl conducea, iar în maşină se mai aflau 2 băieţi, unul de 8 ani şi celălalt de 11 ani. Familia circula din direcţia Sâncel, înspre Şona, întorcându-se acasă. Mama a fost transportată la spitalul din Blaj.

Din poziţionarea maşinilor pe carosabil, poliţiştii apreciază cauza probabilă a accidentului ca fiind intrarea pe contrasens a autoturismului Dacia, într-o curbă la stânga, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum. Autoturismul Volkswagen Passat circula regulamentar din sens opus.

Pasagerii din Volkswagen Passat nu au suferit leziuni.

UPDATE: În urma accidentului, mama, în vârstă de 31 de ani, pasageră în autoturismul Dacia, a suferit o fractură dublă de bazin şi fracturi costale. Unul dintre băieţi, cel de 11 ani, a suferit leziuni uşoare. Cauza accidentului a fost stabilită de poliţişti la neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi intrarea pe contrasens într-o curbă la stânga.

Testarea şoferilor cu aparatul etilotest a arătat că şoferul autoturismului Dacia consumase băuturi alcoolice. Pe numele lui se va întocmi un dosar penal pentru omor din culpă, iar instanţa de judecată va hotărî asupra pedepsei.

Vă prezentăm comunicatul IPJ Alba de marţi, 17 aprilie 2012:

„La data de 15.04.2012, ora 19.50, Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că, pe DJ 107, la ieşirea din comuna Sâncel spre Şona, a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei municipiului Blaj, care a constatat că B.G.V., de 31 de ani, din comuna Şona, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 107 în direcţia Sâncel – Şona, la km. 57+100 m., nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra autoturismului, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Blaj.

În urma accidentului a o minoră în vârstă de 5 ani, fiica lui B.G.V., pasageră pe bancheta din spate a autoturismului condus de acesta, a decedat la locul producerii accidentului. Soţia conducătorului auto, în vârstă de 31 de ani, pasageră pe scaunul din dreapta faţă a autoturismului, a fost rănită grav fiind internată în Spitalul din Alba Iulia.

Conducătorul auto şi ceilalţi doi fii ai săi, pasageri în autoturism, au suferit leziuni corporale uşoare, fără a rămâne internaţi în spital.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest care a indicat pentru B.G.V. o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat în timp ce pentru celălalt conducător auto implicat în accident rezultatul a fost 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Dan

    duminică, 15.04.2012 at 21:55

    Traseul acela e foarte periculos!! Merg aproape saptamanal din Alba Iulia la Jidvei si cel putin din Blaj pana la Sona intalnesc de fiecare data soferi care intra in curbe cu viteza mare si trec pe contrasens.

  2. gabi

    luni, 16.04.2012 at 11:50

    ai dreptate. drumul a fost reabilitat si conducatorii sunt tentati sa o calce dar sunt foarte multe curbe scurte fara vizibilitate si se intampla ceia ce se intampla

  3. rares

    luni, 16.04.2012 at 17:53

    daca nu bea tatal si acum erau in viata si nu prin spital sa nu se mai urce beti la volan

  4. ada

    marți, 17.04.2012 at 18:14

    oricum fapta e consumata,nu-l mai putem invinui si judeca ,el sigur regreta acum ca s_a urcat beut la volan

  5. florin

    miercuri, 05.09.2012 at 09:34

    dati si pe youtube filmarile cu accidentul din 01 09.2012,la iesirea din sona…va rugam

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax