Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Utilizarea cardului de sănătate, amânată până în septembrie din cauza concediilor. Este obligatoriu doar pentru cei care îl au

Publicat

card sanatate Utilizarea cardului de sănătate, care  trebuia să fie obligatorie începând cu data de 1 august, se amână din nou. Este deja a şasea oară când se întâmplă acest lucru. Deşi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţase că din 1 august cardul de sănătate va deveni obligatoriu fără nicio excepţie, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a anunţat că termenul a fost amânat.

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat pentru Realitatea TV că fiind perioada concediilor s-a decis amânarea obligativităţii cardului de sănătate.

„În ultima lună, foarte puţine persoane s-au prezentat la casele de asigurări pentru a-şi lua cardul de sănătate. A crescut, în schimb, cererea pentru cardul european de sănătate. Ne-am gândit să nu îi lăsăm pe cetăţeni fără servicii medicale”, a afirmat preşedintele CNAS.

Conform acestuia, la nivel naţional, aproximativ 350.000 de carduri de sănătate nu au fost ridicate.

„Cardul este obligatoriu pentru cei care îl au”, a mai spus preşedintele Casei.

Vasile Ciurchea a mai afirmat că procentul de utilizare este extrem de mare: 75% din totalul serviciilor medicale acordate.

Întrebat dacă există o problemă cu asigurarea mentenanţei cardului de sănătate, preşedintele CNAS a afirmat că „nu este nicio problemă”.

„Asigurarea mentenaţie nu este o problemă. S-a organizat o licitaţie şi nu s-a prezentat nimeni. Acea firmă în insolvenţă nu este în contractul cu CNAS”, a spus Vasile Ciurchea.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax