Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Valeriu Zgonea și Victor Negrescu coordonează de la ”centru” campania PSD pentru alegerile locale din Alba. Care sunt ”țintele” organizației

Publicat

IMG_3079 PSD Alba a primit în acest weekend o vizită oficială „de la centru”. Preşedintele executiv al partidului, Valeriu Zgonea, împreună cu europarlamentarul Victor Negrescu, desemnați de Biroul Permanent Național să coordoneze campania electorală a PSD pentru această zonă, au verificat selecția candidaților și documentele organizațiilor pentru alegerile locale din acest an.

PSD încearcă să câștige primăriile orașelor din județ dar va acorda o mai mare atenție selecției candidaților pentru consiliile locale. În Alba la acestă dată PSD deține doar 10 primarii în cele 78 de localități din județ, cele mai importante fiind Sebeș, Cîmpeni și Teiuș. Dealtfel municipiul Sebeș este considerat și un fel de ”locomotivă de campanie”  pentru localele din 2016, investițiile din oraș fiind prezentare ca succese ala administrației PSD.

Cu toate aceste mari investiții Sebeșul are un buget realizat din taxe locale de trei ori mai mic decât Alba Iulia – municipiul în care administrația este criticată de PSD că nu are investitori de calibrul multinaționalelor de la Sebeș – iar mare parte din acest buget este cheltuit pentru ”ajutoare” acordate comunității de rromi care beneficiază de decontarea rețetelor la medicamente și subvenționarea consumului de energie electrică.

La conferința de presă organizată duminică, 28 februarie, la sediul PSD Alba, au participat preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, europarlamentarul Victor Negrescu și deputatul și președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

„Vizita mea în Alba este strict legată de selecția candidaților, de pregătirea tuturor documentelor necesare astfel încât în fiecare organizație să avem o listă completă și să putem să prezentăm o ofertă electorală prin care să câștigăm alegerile în Alba. Am avut o discuție cu structura de baza a partidului, vom avea și săptămâna viitoare, ne pregătim să schimbăm raporturile pe care le-am avut cu electoratul în această zonă a României. Credem că Ardealul este un potențial social democrat pe care nu l-am câștigat așa cum trebuia nici în 2012 nici în 2008”, a spus Zgonea, la începutul conferinței de presă.

Președintele executiv al social democraților a transmis că a fost desemnat de Biroul Permanent Național să coordoneze, împreună cu Victor Negrescu, această zonă, pentru campania electorală, în cadrul alegerilor locale din acest an.

valeriu zgonea „Suntem în faza de închidere a tuturor candidaturilor în cele 78 de localități pe care le are județul Alba. Câștigarea alegerilor este obiectivul nostru, strategia și tactica și-o va face fiecare. Obiectivul este a câștiga președinția Consiliului Județean și Primăria municipiului Alba Iulia. Eu zic că este suficient. Până când nu câștigăm pe 5 iunie numărul de mandate necesare, nu putem să spunem nimic. Nu există niciun primar care este declarat câștigător, de aceea avem campania electorală”, a spus Valeriu Zgonea.

Valeriu Zgonea nu a uitat nici de consilierii locali, care, potrivit acestuia, sunt necesari pentru absorbția fondurilor europene și crearea de politici publice pe care bugetele locale să le poată pune în aplicare. „Participarea la vot a scăzut dramatic. Sub jumătate din populația municipiului și a județului vine la vot. Înseamnă că o bună parte nu se simte reprezentată. Noi trebuie să găsim cei mai buni candidați în acest sens, atât pentru funcțiile de primari dar și pentru funcțiile de consilieri. Va exista un criteriu important în selectarea listei de consilieri: competența. Vom căuta să avem oameni pe listele de consilieri locali care știu ce înseamnă această funcție”, a transmis Victor Negrescu. S-ar părea astfel că social democrații doresc o schimbare în consiliile locale și țintesc în Alba un număr mai mare de consilieri, la algerile din acest an.

„Alba Iulia nu este municipiu reședință de județ, pe hârtie. Dumneavoastră trăiți în trecut. Singura dumneavoastră bucurie e că vă vizitează cineva și că o dată pe an noi venim aici să celebrăm ceva. În rest Alba Iulia nu e pe hartă, nici la PIB, nici la locuri de muncă, nici în IT, nici în producția industrială, nicăieri. Sebeș este pe harta internațională. Aveți peste 50.000 de locuitori. Un municipiu reședință de județ trebuie să aibe o pondere direct proporțională”, a spus Valeriu Zgonea.

Ideea a fost continuată și de către europarlamentarul Victor Negrescu, care a explicat că, în următorii ani, municipiul Alba Iulia trebuie să se dezvolte din punct de vedere economic „cel puțin ca municipiul Sebeș” și că anumite cartiere din Alba Iulia să arate „cel puțin ca și comuna Ciugud”.

Comparația subiectivă între Sebeș (primar PSD) și Alba Iulia (primar PNL) a fost făcută de reprezentanții partidului fără a prezenta cifrele reale, în condițiile în care bugetul constituit din taxe și impozitele plătite de companiile existente în municipiul Sebeș este aproximativ de trei ori mai mic decât cel al municipiului Alba Iulia și ținând cont și de faptul că populația din Sebeș este de două ori mai mică ca cea din Alba Iulia.

Liderul PSD se află în această perioadă într-un periplu prin Transilvania, anterior fiind în vizită la colegii din Bihor.

Campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie începe, oficial, cu o lună mai devreme, adică pe 6 mai. Până atunci, partidele îşi „strâng rândurile”, pentru a nu avea „surprize” din teritoriu.

Dacă PNL a anunţat până acum mai mulţi candidaţi pentru primăriile din judeţ, PSD a fost mai „zgârcit” la capitolul transparenţă, fiind probabil şi o „strategie” de partid.

Citeşte şi PSD Alba rupe tăcerea. A anunțat primii candidați pentru alegerile de anul viitor. Vasile Mutu la Cut și Cristinel Metea la Unirea

Vezi şi PSD Alba nu are curaj să-l arunce pe Călin Potor în cursa pentru Primăria Alba Iulia. Un alt candidat așteaptă să fie confirmat

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax