Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cozi și înghesuială ca la „pupat moaște” pentru un loc de parcare în Smart City-ul Alba Iulia. Primul venit, primul servit

Publicat

IMG_4448 Ca în fiecare an, repartizarea locurilor de parcarea iscă scandal, nemulțumiri și ore de stat la cozi. Procedura de atribuire a parcărilor în zonele Vasile Goldiş – Transilvaniei – 1 Decembrie 1918 (arterele adiacente) i-a făcut pe cetățenii municipiului care locuiesc pe aceste străzi să stea cu rândul, noapte și zi, pentru a prinde locul dorit, având în vedere că metoda folosită de administrație este „primul venit, primul servit”.

După ce au stat mai bine de patru zile în fața Primăriei pentru a face liste și a se asigura că fiecare își păstrează rândul, miercuri, în ziua derulării procedurii, situația s-a schimbat. Listele au fost rupte de cei care au refuzat să stea „în tură” și astfel oamenii au rămas să își aleagă locul în funcție de coadă.

Situația în care se află cetățenii care își doresc un loc de parcare nu este nouă. La fiecare procedură de distribuire a parcărilor s-a întâmplat la fel. Oamenii au stat „de planton” zile întregi, s-au format cozi și au fost, evident, nemulțumiri.

IMG_4451 Miercuri a început derularea procedurii de distribuire a locurilor de parcare pentru străzile Vasile Goldiş – Transilvaniei – 1 Decembrie 1918 și, ca de fiecare dată, s-au format cozi și a fost şi scandal între cetățeni.

Oamenii care s-au trecut pe listele întocmite „ah-hoc” s-au trezit miercuri dimineața cu ele rupte, de către cei care au refuzat să păstreze ordinea prevăzută pe ele, și astfel au fost nevoiți să se pună la codă ca şi cei care nu s-au înscris pe listele respective.

Situația pare una fără remediu, iar vina aparține atât administrației locale care pare să nu găsească o altă soluție inteligentă pentru repartizarea parcărilor, dar și a oamenilor care se încăpățânează să aibă mașina „la botu calului”, chiar la geam.

„Fiecare vrea să îi fie mașina chiar la ușa casei, nu mai încolo de 10 metri. Problema este că sunt mașini multe și parcări puține. Primăria ar fi putut să mai facă o parcare”, spune un cetățean care stătea la codă de câteva ore.

O femeie este de părere că repartiția trebuia făcută pe străzi și pe blocuri, pentru a evita astfel de probleme.

„Trebuia să cheme pe rând. Atunci nu era așa ceva că nu mă duc eu de pe Goldiș să iau parcare în Gladiolelor sau pe la Stadion. Trebuiau făcute așa străzi și nu era aglomerație”, spune aceasta.

YouTube video

„În România trebuie să leșinăm, să ne călcăm în picioare, să vină jandarmii”

Referitor la situația creată, viceprimarul Paul Voicu spune că au fost probleme de fiecare dată, cu toate că locuri sunt suficiente.

„Discutăm subiectul ăsta de peste 3 ani jumate de când am început cu acea hotărâre de CL și regulamentul de parcări rezidențiale în municipiul Alba Iulia. Am avut 7-8 variante, nicicum nu am ajuns la una care să mulțumească pe toată lumea, indiferent că au fost 100 de parcări, să repartizăm sau 900 cum sunt în cazul de față, tot la fel s-au înghesuit. Nu știu cum putem structura sau cum putem dirija un rând în România la orice, indiferent că se împarte aghiasmă, indiferent că se împart tigăi sau locuri de parcare, în România trebuie să leșinăm, să ne călcăm în picioare, să vină jandarmii. Ați văzut că și acum pe 900 de locuri de parcare sunt vreo 400 și ceva care și-au depus cererile. Presiunea a fost de dimineață la primele ore, după care s-au liniștit”, spune viceprimarul Paul Voicu.

Acesta a mai declarat că varianta de a repartiza pe bloc nu este o soluție deoarece există blocuri care au ca exemplu 40 de apartamente și 7 locuri de parcare sau blocuri cu 20 de apartamente și 40 de parcări și pentru a avea o medie trebuie să existe o distribuție pe zonă mai întinsă.

Referitor la metoda folosită „primul venit, primul servit”, Paul Voicu spune că este varianta aprobată în Consiliu Local.

„Am încercat să modificăm de câteva ori și nu am mulțumit pe nimeni. Știu că în municipiul Alba Iulia trebuie să facem ceva la nivelul global cu tot ce înseamnă parcări. Până vom avea acest program, nu avem decât acest proiect de CL”, a mai spus viceprimarul.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cetatean de pe str. Vasile Goldis

    miercuri, 26.04.2017 at 13:51

    Parcarile de pe str. Vasile Goldis, in vecinatatea blocurilor turn, nu sunt indestulatoare pentru locatari.Selectia pentru parcari ar trebuii facuta dupa alte criterii, cum ar fi:
    – proprietar pe spatiul de locuit;
    -vechimea pe proprietate;
    -plata impozitului pe proprietati;
    -numarul autoturismelor detinute, etc.
    Onorata administratie din Alba Iulia, eu cetatean bun platnic si platitor de taxe si impozite dupa HCL., rog urmatoarele:

    Pentru ca pe viitor sa nu ma simt umilit de Primaria Alba Iulia, doresc o respectare a demnitatii umane, prin repatizarea fie a locurilor de parcare, fie a altor servicii comunitare catre cetateni, prin mijloace moderne si dupa principii logice si firesti. Nu vreau sa ma dusmanesc cu alti vecini pentru locurile de parcare si nici sa ne uitam urat unii la altii o viata intreaga. Sunt multe alte probleme de spus insa ma rezum la proverbul dezbina si conduce. Cu drag cetateanul care spera la un loc de parcare.

    • cucubau

      vineri, 30.06.2017 at 17:17

      Dragă concetățeană.
      Cu drag te invit să te abonezi la parcarea BCR-Unirea. Nu a fost niciodată înghesuială. Costă puțin, foarte puțin, numai 1.200 lei/an! Cine știe, poate lucrezi prin apropiere și poți pușca doi iepuri dintr-un foc.
      Cu drag, cetățeanul care speră că ți-a oferit un loc de parcare decent.
      PS: HCL se traduce Hoțomănie Cretinism L_b_reală.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax