Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Greul din kickbox-ul românesc, Cristian Ristea, la Alba Iulia: Cum se pot educa copiii prin sporturile de contact

Publicat

Cristian Ristea este unul dintre cei mai cunoscuți luptători de kickbox din România, dar și la nivel internațional. Luptător în galele din România, care recent a intrat în cel mai puternic circuit de kickbox, Glory. 

Ristea a fost prezent sâmbătă, 13 aprilie, la Alba Iulia, la un semniar al Clubului Revolution Academy Alba Iulia. După antrenamentul pe care l-a susținut reporterii alba24.ro au vorbit cu luptătorul român. 

Nu despre lupte, meciuri câștigate sau pierdute ci despre un factor mult mai important. O temă cu care antrenorii nu doar din sporturile de contact se confruntă: cum atragi noua generație să facă sport.

De la curiozitate la luptător profesionist

Cristian Ristea a ajuns într-o sală de kickbox când era adolescent, cam în jurul vârstei de 16 ani. Juca fotbal pe atunci și din curiozitate a intrat într-o sală de lupte.

Nu își imagina la acel moment că peste ani, după zeci de meciuri și o carieră de sportiv de performanță, că va avea ocazia să transmită mai departe ce știe.


”De la meciuri de amatori, în timp, pas cu pas, am ajuns să lupt în galele profesioniste și mi-am descoperit vocația, explică Cristian Ristea.

Despre educația copiilor și fenomenul de bully-ing în rândul tinerilor

Întrebat de reporterii alba24.ro dacă s-au schimbat generațiile sau dacă adulții nu mai înțeleg generațiile actuale, Ristea, a făcut o serie de declarații, dar și un apel la părinți.

”Din punctul meu de vedere s-au schimbat generațiile, au mult prea mult acces la interent, au acces la foarte multe date, și la foarte multe chestii, ce noi pe vremea noastră nu le aveai”, explică Ristea.

Despre respectul tinerilor față de adulți

”Și creșteai cu alt respect, aveai altă mentalitate. În ziua de astăzi nu mai există respect, nici față de părinți, nu mai există respectul față de oamenii din jur, față de bătrâni. Ceea ce pe vremea noastră nu exista.

Cel mai mult în chestia asta greșesc părinții pentru că automat dacă părinții nu au grijă de copii, nu le oferă o creștere așa cum trebuie, de-a lungul anilor, copiii vor crește așa cum i-au crescut părinții lor”, a mai detaliat luptătorul de kickbox.

Educație prin sport. Apel către părinți

Ristea a spus că prin sport se poate face educație. Într-o sală de sport un copil învață respectul, învață controlul și învață să relaționeze cu cei din jurul său.

”Sportul oferă o educație, mai ales dacă îl practici de performanță și prin asta fac la părinții ce doresc să își ducă copiii la sporturile de contact, sau la orice sport să facă chestia asta cu cea mai mare încredere.

Pentru că copiii lor vor obține o disciplină în urma sporturilor practicate pentru că sportul te disciplinează.

Când intri într-o sală, saluți, vine antrenorul saluți. Totul are o disciplină. Automat dacă el are o disciplină în sala de sport, și în afara sălii el va fi la fel. Se formează comportamentul și caracterul în urma sportului de contact”, a mai explicat luptătorul.

Meci împotriva unui luptător puternic

În data de 20 aprilie 2024, Cristian Ristea, va urca în ringul Senshi, în Varna, Bulgaria. Acesta va înfrunta un adversar puternic, pe grecul, Giannis Stoforidis.

Giannis Stoforidis a luptat în promoții puternice precum One Championship, unde a fost învins de Andrei Stoica, dar și în Glory, sau Enfusion.

La colțul ringului, Ristea în va avea pe luptătorul de kickbox crescut în Aiud, Benjamin Adegbuyi.

Video: Daniel Bloss.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax