Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 1 milion de telefoane mobile vândute anual de români pe internet. Cele mai căutate mărci

Publicat

telefoane mobile android

Un studiu efectuat de o platformă online de vânzări a evidențiat că peste 400.000 de români scot la vânzare anual mai mult de 1,8 milioane de telefoane mobile. Principalul motiv pentru care românii își vând telefonul este acela de a-şi cumpăra altul mai performant.

Ofertele lor generează anual peste 18 milioane de contactări din partea potenţialilor cumpărători, care aleg să-şi cumpere un telefon la a mâna a doua datorită preţului accesibil, dar şi a posibilităţii de a negocia direct cu vânzătorul

Trendul este unul puternic ascendent în ultimii ani, iar pentru anul 2018 se estimează o creştere cu 30%, arată un stiudiu făcut de o platformă de vânzări on-line.

Potrivit unui sondaj realizat în categoria „Telefoane” în perioada 1 – 15 octombrie pe un eşantion de 1.078 de utilizatori, 41,71% dintre respondenţi au declarat că îşi pun la vânzare telefonul mobil pentru a-şi putea achiziţiona un telefon mai performat.

De asemenea, 25,78% sunt mulţumiţi de faptul că au acces la foarte mulţi cumpărători, iar 23,53% dintre utilizatori declară că produsele lor se vând foarte repede prin intermediul platformei.

Durata medie prin care un telefon este vândut pe internet este de 12 zile pentru telefoanele Samsung şi iPhone şi 13 zile pentru telefoanele Huawei.

Topul celor mai căutate branduri de telefoane mobile este condus de către Samsung, urmat de iPhone şi Huawei. La capitolul preţuri, media variază pentru fiecare brand în parte.

Astfel, pentru telefoanele din categoria iPhone, preţurile ajung la 1.450 lei, pentru Samsung la 954 lei şi 835 lei pentru Huawei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax