Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO: Volei Alba Blaj a câștigat Cupa României la volei feminin, pentru a doua oară în istoria clubului

Publicat

Volei Alba Blaj a câștigat Cupa României la volei feminin, pentru a doua oară în istoria clubului, după 2017. Formația a trecut miercuri de CSM Târgoviște cu scorul de 3-1, în finala desfășurată la Alexandria.

Gruparea ardeleană a reușit un sezon excelent. După ce a trecut în semifinale de marea rivală, CSM București, campioana României s-a impus cu același scor, 3-1, și în fața jucătoarelor de la CSM Târgoviște. Scorul pe seturi a fost 25-19, 20-25, 25-18, 25-22.

Nadja Ninkovici, Sonja Newcombe, Ioana Baciu, Ana Lazarevici au câștigat primul set, 25-19, dar s-au văzut repede egalate de jucătoarele de la CSM Târgoviște. Sara Klisura și Jelena Alajbeg, care au trecut în carieră și pe la Blaj, au luat jocul pe cont propriu în actul secund, pe care și l-au adjudecat la 20.

Trezite la realitate de antrenorul sârb Darko Zakoci, echipa Volei Alba Blaj a revenit la nivelul primului set și a pus din nou presiune pe adversare, după 25-18. Setul 4 avea să fie și ultimul, chiar dacă CSM Târgoviște, pregătită de bosniacul Luka Valerijan, a jucat aproape de maxim. 25-22 și Blajul a declanșat fiesta. A doua cupă a României din istoria clubului, una care consfințește un sezon perfect.

Trofeul a fost primit de către căpitanul Nneka Onyejekwe, în aplauzele colegelor. Cupa este în stil retro, stilizată, asemănătoare primelor trofee decernate în sportul mondial. 

Volei Alba Blaj are asigurată participarea în Liga Campionilor (grupe), România având repartizate în sezonul viitor al cupelor europene încă patru locuri – două în CEV Cup şi două în Challenge Cup.

Pentru campioana și câștigătoarea Cupei României, meciul de la Alexandria a fost ultimul în actuala formulă. Cel mai probabil, ca în fiecare an, antrenorul Darko Zakoci va trebui să formeze o altă echipă. Potrivit gsp.ro nu se știe sigur dacă sârbul va rămâne și el la Blaj, după cinci ani în care a reușit ceva miraculos: patru titluri de campioană, două Cupe ale României, o finală de Liga Campionilor și una de CEV Cup.

foto: captură digisport

sursa: facebook (Volei Alba Blaj)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax