Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AIDA – Transport Local solicită CJ avizarea licențelor de traseu pentru cursele din județ. Consilierii au amânat aprobarea proiectului

Publicat

Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba (AIDA) – Transport Local a înaintat Consiliului Județean un proiect de hotărâre pentru avizarea licențelor de traseu necesare curselor de transport public local de persoane în județul Alba, în localitățile membre AIDA – TL. Acesta urma să fie supus la vot în ședința de joi, 27 septembrie, însă a fost amânat pentru o ședință viitoare.

La inițiativa consilierilor PNL reuniți în ședință, proiectul a fost amânat pentru o dată ulterioară, urmând a fi discutat în comisiile de specialitate și ulterior reintrodus pe ordinea de zi.

„Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba – Transport Local a fost constituită în anul 2009, având ca scop înființarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea în comun a serviciului de transport public local din cadrul asociației, pe raza de competență a unităților administrativ teritoriale membre, în conformitate cu prevederile Legii serviciilor comunitare de utilități publice, nr. 51/2006, cu modificările și completările ulterioare și a principiilor descentralizării și a autonomiei locale, așa cum ele sunt precizate la art. 2-7 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se menționează în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

La asociație au aderat municipiul Alba Iulia, comunele Ciugud, Sântimbru, Ighiu, Cricău, Galda de Jos și Întregalde.

Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba – Transport Local solicită Consiliului Județean Alba acordarea avizului în vederea eliberării licențelor de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, operatorului de transport rutier Societatea de transport Public (STP) SA Alba Iulia, desemnat câștigător ca urmare a derulării procedurii de atribuire a traseelor locale, din cadrul asociației.

Acestea sunt traseele pe care vor circula autobuzele STP în județul Alba:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programul de transport public local întocmit de AIDA – Transport Local a fost analizat de către Compartimentul transporturi-autoritate județeană de transport, care va lua măsuri de armonizare a programului de transport județean, valabil începând cu data de 1 mai 2013, pentru a evita suprapunerea graficelor de circulație pentru cursele cu trasee parțial comune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax