Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia Music&Film Festival continuă în weekend cu proiecții de filme în aer liber şi concerte Berti Barbara, Ioan Pop şi grupul Iza

Publicat

Alba Iulia Music&Film Festival continuă și în acest weekend. După deschiderea spectaculoasă, albaiulienii sunt invitați la alte concerte și proiecții de film. Muzica maramureșeană va fi adusă în Cetatea Marii Uniri de Ioan Pop și grupul Iza. Tot în acest weekend vom putea vedea cel mai lung metraj de animație, „Aventurile prințului Ahmed”.

Piața Cetății va găzdui, vineri, proiecția filmului „Balkan Melody”, povestea omului fără de care Occidentul nu ar fi auzit probabil niciodată de naistul Gheorghe Zamfir, țambalagiul Ion Miu sau taragotistul Dumitru Fărcaș. Elvețianul Marcel Cellier este cel care a trecut de zeci de ori Cortina de Fier pentru a înregistra folclor autentic din România. Muzica va coborî apoi de pe ecran pe scena festivalului: Ioan Pop și grupul Iza, care apar în „BalkanMelody”, aduc la Alba Iulia muzica maramureșeană din vioară, zongoră, tilincă, ceteră oșenească sau drâmbă.

Un alt concert special programat vineri este cel al lui Berti Barbara, un artist complet care cântă jazz, rock, blues și pop care va avea loc la Palatul Principilor Open Air, ora 19.15. Ziua se va încheia la Galeria Habitat cu o petrecere la care va mixa SilentStrike, cu vizualuri semnate Dan Basu și un after-party pe ritmurile Electroclown.

Sâmbătă, organizatorii recomandă proiecția unuia din cele mai recente filme românești, „Funeralii fericite”, o peliculă regizată de Horațiu Mălăele, în care marele actor joacă și rolul principal. Povestea unor prieteni cărora li se prezice cu exactitate data și motivul morții, filmul este o comedie care nu trebuie ratată, care trece de la cotidian la fantastic și din registrul umorului în cel al dramei cu măiestria care a devenit sinonimă cu numele Mălăele.

Pentru spectatorii care vor să trăiască o experiență inedită, alegerea zilei de sâmbătă va fi proiecția celui mai vechi lung-metraj de animație care s-a mai păstrat până azi, „Aventurile prințului Ahmed”, un film mut care va fi acompaniat live de trupa Makunouchi Bento, creatoarea unei coloane sonore dedicate acestei pelicule.

Seara de sâmbătă se va încheia tot la Galeria Habitat, cu o petrecere care va aminti că ritmurile românești sună excelent într-o reinterpretare electro pusă la cale de Nico de Transilvania.

VEZI PROGRAMUL COMPLET al EVENIMENTULUI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax