Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia, premiată și în cea de-a doua ediție a Galei Asociației Municipiilor din România

Publicat

gala amr

După ce, în prima ediție, Alba Iulia a primit premiul de „Excelență în transport public”, municipiul s-a evidențiat, din nou, ca exemplu de bune practici ocupând prima poziție la categoria ”Excelenta în digitalizare/ Smart City”. Dincolo de aplicația depusă în aceasta secțiune, Alba Iulia și-a afirmat în ultimul timp în mod categoric apartenența la dezvoltarea și implementarea tehnologiei moderne în sprijinul locuitorilor deținând, până în prezent, un număr de 60 de proiecte implementate, din totalul de 106 agreate cu aproximativ 36 de parteneri.

Dincolo de acest portofoliu referențial, Alba Iulia garantează capacitatea de a reuni și pune la lucuru o echipă de integratori de viitor, pregătiți pentru o „smartcity-zare” convingătoare.

Recunoașterea acestei mobilizări, cu un debut național consemnat timpuriu ca act de pionierat, s-a făcut în prezența reprezentaților celor 109 municipii din Romania.

Trofeul și diploma i-au fost înmânate viceprimarului Paul Voicu.

Gala Asociației Municipiilor din România s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Excelența Sa domnul Klaus Iohannis. Președintele Klaus Iohannis a onorat cu prezența Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România care a precedat Gala, adresându-se primarilor de municipii prezenți la această întâlnire.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

AIUD

Restricții de circulație pe autostrada A10 Sebeș-Turda, până LUNI, pentru lucrări la rosturile de dilatație. Zona vizată

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat restricții de circulație pe autostrada A10 Sebeș-Turda și pe alte autostrăzi din țară.

Restricții de circulație:

 • pe sensul către Turda al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, pe tronsonul kilometric 45+500 de metri – 46+500 de metri, în zona municipiului Aiud, județul Alba: se efectuează lucrări de remediere a rostului de dilatație. Restricțiile sunt de astăzi până luni, 3 octombrie, pe prima bandă și banda de urgență

Alte restricții:

 • pe sensul către Deva al autostrăzii A1 Deva-Nădlac, pe tronsonul kilometric 542 – 537, în zona municipiului Arad, se efectuează lucrări de reparații a părții carosabile, până la ora 19.00, astfel că prima bandă și banda de urgență sunt restricționate
 • pe sensul către Capitală al autostrăzii A1 București-Pitești, pe tronsonul kilometric 115 – 114, în zona municipiului Pitești, se efectuează lucrări de reparații a bordurii de lângă glisiera mediană, până la ora 18.00, astfel că a doua bandă este restricționată;
 • pe sensul către București al autostrăzii A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 60+500 de metri – 59,  localitatea Lehliu Gară, jud. Călărași, este restricționată a doua bandă pentru a permite colectarea nisipului din zona mediană, până la ora 16.00
 • pentru lucrări de cosit mecanizat, traficul este restricționat pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 30 – 36 (calea 1) și pe tronsonul kilometric 36 – 24 (calea 2),  până la ora 16.00

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza în zona lucrărilor şi să semnalizeze orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie.

sursă: politiaromana.ro

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Carburanții s-au ieftinit cu o zi înainte ca Guvernul să dezbată prelungirea subvenției de 50 de bani pe litru

Publicat

Prețul motorinei a scăzut  miercuri sub 8 lei pe litru, pentru prima oară în ultimele şase luni. România are în acest moment al șaselea cel mai mic preț din Uniunea Europeană, informează Radio România Actualități.

Trendul descendent urmează linia pe care s-a înscris deja și prețul la benzină, ajuns la 7,15 lei pe litru, în scădere cu aproape 12 % față de maximul atins în luna iulie a acestui an.

Guvernul va analiza, joi, ordonanţa de urgenţă care va prelungi de la 1 octombrie până la 31 decembrie compensarea cu 50 de bani a preţului pentru benzină şi pentru motorină.

Subvenţionarea preţurilor la carburanţi este în vigoare de trei luni şi urmează să expire pe 30 septembrie. Impactul bugetar pe această perioadă a fost de 900 de milioane de lei, după cum au anunţat autorităţile.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că este nevoie de prelungirea acestei compensări pentru a contracara efectele negative ale creşterii preţurilor la benzină şi motorină asupra nivelului de trai al populaţiei şi aupra operatorilor economici.

Pentru a intra în vigoare de la 1 octombrie, actul normativ trebuie adoptat zilele acestea în Guvern, transmite redactorul RRA, Andrei Şerban.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Anunț finalizare proiect: ”Modernizarea activității de zincare a SC SILGO TERRA SRL”

Publicat

Titlul proiectului: MODERNIZAREA ACTIVITĂȚII DE ZINCARE A SC SILGO TERRA SRL

Numele beneficiarului: S.C. SILGO TERRA S.R.L.

 • Numele programului: Programul Operațional Regional 2014-2020
 • Numele Autorității de Management: Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației
 • Numele Organismului Intermediar:  Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru
 • Valoarea totală a proiectului: 1.076.988,11 lei
 • Finanțarea nerambursabilă: 724.025,63 lei
 • Data începerii: 25.11.2020
 • Data finalizării: 30.09.2022
 • Codul MySMIS: 131091

Obiectivul si rezultatele proiectului: Modernizarea spațiului de producție prin accesarea de fonduri nerambursabile. In acest sena au fost achiziționate de echipamente de producție noi, de ultimă generație: cuve galvanizare – 10 buc, contacte – 1 set, suport bară – 6 buc, tambur – 2 buc, pod rulant (electropalan) cu sistem de automatizare – 1 buc, stație neutralizare – 1 buc, set panouri fotovoltaice complet echipat – 1 set. Au fost achiziționate următoarele servicii: servicii de auditare financiară și managementul investiției.

Impactul investiției: Ca urmare a implementării proiectului, au fost create 5 noi locuri de muncă, pe 3 posturi vor fi angajate persoane din categoriile defavorizate. Prin utilizarea unor echipamente performante, a crescut calitatea serviciilor/produselor realizate creându-se astfel premisele  îmbunătățirii performanțelor economice și financiare ale firmei și creșterii portofoliului de clienți.

Date de contact beneficiar:

 • Oraș Zlatna, Str. Sat Feneș nr. 55, Jud. Alba
 • Tel 0788240636, Fax 0258859045,
 • Mail: silviugordes@yahoo.com

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Vezi AICI comunicatul în format PDF.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Scară exterioară de evacuare în caz de incendiu, pe o latură a Spitalului Județean din Alba Iulia. O nouă licitație, în SEAP

Publicat

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia caută un constructor pentru realizarea unei scări exterioare de evacuare în caz de incendiu, înaltă de 20 de metri. Aceasta urmează să fie amplasată pe lateralul clădirii principale a spitalului. Scara va permite asigurarea condițiilor de evacuare a persoanelor aflate în clădire în condiții de siguranță, conform normelor de securitate în caz de incendiu. 

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat marți, 27 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o nouă licitație pentru construirea unei scări exterioare de evacuare.

Valoarea totală este estimată la 832.442,87 de lei, fără TVA. 

Reamintim faptul că prima licitație a fost lansată la sfârșitul lunii iunie 2021. Atunci, lucrările erau estimate la peste 450.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, principalul obiectiv care se dorește să fie asigurat în urma implementării proiectului este de a asigura condițiile de evacuare în caz de incendiu, conform normativelor în vigoare.

Scara metalică exterioară va fi amplasată la fațada sudică a clădirii spitalului, înaltă de 5 etaje. Constructia are amprenta la sol de 30,90 mp și o suprafață desfășurată de 158,40 mp. Dimensiunile proiecției în plan ale scării de acces sunt 9,50 x 4,22 .

Înălțimea maximă a construcției propuse față de cota trotuarului este de 20,20 m. Accesul până la cota 0 a clădirii se face pe un pachet de 7 trepte iar pentru fiecare din cele 5 nivele sunt două rampe de scară cu câte 11 trepte fiecare. Treptele au înălțimea de 15 cm, lățimea de 33 cm și o lungime de 144 cm. Sunt executate din grătare electrosudate tip SP , antiderapante, platbandă portantă 40-4, bare torsionate 5 mm, 330 x 1.400 mm.

Podestele au lungimea de 160 cm și lățimea de 318 cm; sunt realizate din grătare electrosudate tip SP, antiderapante, platbandă portantă 60-4 mm, bare torsionate 5 mm.

Pentru siguranța utilizatorilor au fost prevăzute balustrade metalice cu înălțimea de 1 m. Pentru realizarea acestei scări s-a optat pentru o strucutură metalică în cadre.

Au fost prevăzute prinderi de structura existentă pentru a bloca deplasările pe direcție orizontală. De asemenea au fost prevăzute montanți și contravântuiri din țeavă pătrată 100 x 5.

Întreaga structura metalică va fi termozincată. Treptele și podestele vor fi confecționate din grătare zincate cu înălțimea platbenzii de 40 mm. Balustradele vor fi realizate din cadre țevi pătrate 50 x 5 cu platbandă 40 x 4 și se vor închide cu plasă din sârmă ondulată țesută zincată cu diametrul de 5 mm cu ochiuri pătrate de 52 mm.

Prinderile elementelor balustradei pentru continuizare se vor realiza cu șuruburi cu cap înecat.

Prinderea de clădirea existentă se va realiza la nivelul planșeului/grinzilor clădirii existente cu ancore chimice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax