Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE | Teodor Atanasiu: „Satul românesc nu trebuie lăsat să moară”

Publicat

Dragi prieteni,

 Fiecare dintre noi este convins că „veşnicia s-a născut la sat”, însă puţini ştiu cât de greu este traiul oamenilor din satele româneşti. Oamenii de la sat au fost condamnaţi în ultimii ani la sărăcie, nu au locuri de muncă, tinerii încercă să scape fugind la oraş. Guvernele PDL au desfiinţat şcoli, au închis spitale şi au ucis încet, încet satul românesc.

USL îşi propune să salveze satul românesc. Vrem să modernizăm infrastructura, să introducem utilităţi pentru oameni şi să le redăm dreptul la educaţie şi sănătate!

 Teodor Atanasiu: Salvăm satul românesc!

Liberalul Teodor Atanasiu îşi propune să înainteze în Senatul României o lege a satului românesc care să conţină o serie de măsuri legislative menite să stimuleze dezvoltarea comunităţilor rurale şi să stopeze depopularea acestora. Teodor Atanasiu susţine că satul românesc are nevoie de măsuri ferme prin care zonele rurale să fie dezvoltate economic, iar locuitorii să aibă un trai decent.

Iniţiativa legislativă propusă de candidatul USL pentru Senatul României vizează reglementări menite să susţină dezvoltarea comunităţilor rurale, accesul la educaţiei şi sănătate a locuitorilor satului românesc dar şi facilităţi pentru micii producători şi fermieri din zona rurală precum şi pentru investitorii care dezvoltă mici afaceri în sate şi care angajează localnici.

„Satul românesc se depopulează pentru că tinerii nu au perspectiva unui trai decent, copiii lor nu au acces la educaţie de calitate şi nu au nicio şansă pentru un start bun în viaţă. Cine nu ar fugi de la sat dacă acolo nu are un loc de muncă sau o activitate care să-i asigure traiul zilnic, dacă cel mai apropiat spital este la zeci de kilometri, dacă nu are apă sau curent electric? Satul românesc are nevoie de măsuri ferme pentru dezvoltarea, iar unele dintre acestea le voi susţine prin „Legea satului românesc”” a spus Teodor Atanasiu.

Parlamentarul liberal a explicat că legea satului va cuprinde măsuri legislative în mai multe domenii care să stimuleze atât dezvoltarea economică a zonelor rurale prin facilităţi acordate celor care creează locuri de muncă cât şi pentru modernizarea infrastructurii şi introducerea utilităţilor.

„Depopularea satelor din România a fost generată în primul rând de lipsa locurilor de muncă sau a unor soluţii pentru ca locuitorii să-şi asigure traiul zilnic. Nu poţi trăi ca tânăr din pensia părinţilor, iar mulţi dintre tinerii satelor au migrat în străinătate. Unii au ajuns să lucreze acolo în agricultură, în condiţii foarte grele, dar să nu credeţi că vor mai veni în România dacă nu le asigurăm o perspectivă, o şansă la viaţă decentă” a afirmat Teodor Atanasiu.

Candidatul USL la Senatul României susţine că principalele măsuri de salvare a satului românesc trebuie axate pe modernizarea infrastructurii, pe dezvoltarea economică şi pe asigurarea accesului la educaţie şi sănătate pentru locuitori.

„Oamenii din Apuseni, spre exemplu, au nevoie de activităţi generatoare de venituri. Au nevoie de un program de microcredite cu dobânzi corecte sau chiar fonduri europene cu o cofinanţare susţinută de stat prin care să-şi înfiinţeze mici ferme sau exploataţii agricole. Au nevoie de centre de colectare a laptelui, centre de sortare şi colectare a fructelor de pădure sau a altor produse, au nevoie de mici centre de sacrificare a animalelor. Pe lângă asta au dreptul la educaţiei şi servicii de sănătate la fel ca locuitorul de la oraş. Au dreptul la apă, canalizare şi drumuri de acces chiar şi în sate izolate” a mai spus Atanasiu.

Teodor Atanasiu crede că o lege a satului românesc ar putea opri depopularea zonelor rurale dar ar putea dezvolta şi agricultura românească.

„Să nu uităm că salvarea României este agricultura. Pentru a putea face agricultură avem nevoie de oameni să lucreze pământul în ferme mici sau în marile exploataţii. Pentru asta trebuie să modernizăm satul românesc şi să oprim depopulare” a mai spus Teodor Atranasiu.

Potrivit liberalului Teodor Atanasiu în judeţul Alba există aproximativ câteva zeci de sate aproape depopulate în care trăiesc mai puţin de 10 locuitori, în marea majoritate bătrâni. Pe lângă acestea în Alba sunt şi câteva sate care mai există doar din punct de vedere statistic deoarece nu mai au nici un locuitor cum este spre exemplu Inceşti din comuna Poşaga sau Hărăşti şi Poieni din comuna Vidra.

Teodor Atanasiu – senator USL!

N.Red. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri parlamentare” aparţine în întregime formaţiunilor politice, candidaţilor nominalizaţi şi susţinătorilor acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pilu

    joi, 29.11.2012 at 13:03

    Dragi sateni, veniti cu mic, cu mare, in centrul satului ! Va trece ,,salvatorul Superman”, ce trage dupa el gogoseriile mobile.Nu ratati ocazia, serveste gogosi odata la 4 ani ! Veniti, veniti si …pofta buna !

    • HaHaHa

      vineri, 30.11.2012 at 21:08

      Mai des de 4 ani, ai uitat de referendumuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax