Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alegerile se repetă într-o comună din Alba, în data de 23 iunie. Doi candidați au obținut același număr de voturi. Decizie BEC

egalitate perfectă

Publicat

Alegerile se repetă într-o comună din Alba, în data de 23 iunie. Doi candidați au obținut același număr de voturi. 

Biroului Electoral Central a anunţat, miercuri seară, că reluarea alegerilor pentru funcția de primar al comunei Poșaga va avea loc.

Candidații Aurelia Popa, propusă de PSD şi Ionel Bulgăr, propus de PNL, s-au clasat la egalitate, pentru fiecare din cei doi fiind înregistrate câte 345 de voturi.

CITEȘTE ȘI: LIVE-TEXT: REZULTATE alegeri locale 2024 ALBA IULIA: cine câștigă PRIMĂRIA și Consiliul Local. Numărătoare paralelă

Potrivit unui lider al PNL Alba, când mai erau de numărat 3 voturi cei doi erau la egalitate perfectă, câte 344 de voturi.

Dintre cele trei voturi, unul era incorect astfel încât fiecăruia i-a revenit câte un vot, astfel încât departajara nu s-a putut face.

  • Ce spune legea: În cazul în care niciunul dintre candidaţi nu a întrunit această majoritate, se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

Pentru consiliul local, alegerile au fost câștigate de PSD cu peste 39,19% (270 de voturi), urmat de PNL cu 33,38% (240 de voturi).

O situație similară se înregistrează și la Cheţani, judeţul Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax