Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ANAF: Continuă restructurarea administraţiilor financiare din ţară

Publicat

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a confirmat, miercuri, continuarea în acest an a procesului de restructurare a activităţii unităţilor subordonate din ţară, în urma cărora vor fi operate relocări şi disponibilizări în rândul angajaţilor administraţiilor financiare. De asemenea, acesta a precizat că se vor înfiinţa opt administraţii regionale, pentru mai buna coordonare a activităţii.

Sorin Blejnar a precizat că sunt vizate să fie desfiinţate acele administraţii financiare ineficiente, care nu aduc fonduri la bugetul de stat. Ar urma să părăsească sistemul aproximativ 6.000 de oameni, în umătorii doi ani. Structura ideală în urma restructurării ar fi „8 administraţii fiscale regionale şi 41 de administraţii judeţene, cu menţiunea că ele vor fi instituţii fără personalitate juridică, în subordinea regionalelor”, după cum a spus, miercuri, Sorin Blejnar.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, de asemenea, că, odată cu implementarea sistemului de declaraţii fiscale online, se va reduce personalul de la ghişee, care va intra în proces de restructurare sau relocare, precizând că aproximativ 20% dintre angajaţii de la administraţiile financiare ar urma să fie direcţionaţi către sistemul privat.

Şeful ANAF a menţionat că, începând cu anul 2009, din sistemul administraţiilor financiare au plecat 2.500 de persoane,  prin comasarea unor structuri, desfiinţarea unor posturi de conducere sau din cauza pensionărilor la termen.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax