Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Angajat al Parchetului Curții de Apel Cluj, prins beat la volanul unui BMW, pe centura din Alba Iulia. Ce pedeapsa a primit

Publicat

politia-rutiera

Un angajat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia, după ce în urmă cu mai bine de un an a fost prins beat, în timp ce conducea un BMW, pe șoseaua de centură din Alba Iulia. 

Bărbatul a fost prins în data de 30 decembrie 2020, de polițiștii rutieri din Alba Iulia, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice.

A fost trimis în judecată, iar în data de 26 ianuarie 2022, magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat pe acesta la un an și șase luni de închisoare cu amânare. 

În timpul audierii bărbatul a precizat și un motiv pentru care s-a urcat beat la volan, însă magistrații nu au luat în calcul cele expuse de acesta. În urmă cu câteva zile motivarea deciziei din data de 26 ianuarie 2022 a fost făcută public.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, ”la data de 24 decembrie .2020, în jurul orelor 18.11, inculpatul a fost depistat de către organele de poliție din cadrul Biroului rutier din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, în timp ce conducea pe șoseaua de centură a Municipiului Alba Iulia, județul Alba, autoturismul marca BMW, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, respectiv de 1,51 g‰ la ora 19:00 și 1,33 g‰ la ora 20:00”, se arată în motivarea instanței disponibilă pe rolii.ro.

Ce a susținut bărbatul

Acesta și-a recunoscut vina și a cerut procedura simplificată.

În timpul procesului, potrivit documentului citat, magistrații au notat că: ”inculpatul nu a respectat interdicția de a conduce un autovehicul în timp ce se afla în stare de ebrietate. Aspectul învederat de către inculpat, cu ocazia audierii sale în calitate de suspect, mai precis faptul că tatăl concubinei sale ar fi necesitat medicamentele prescrise pentru boala de care suferă nu poate fi reținut ca fiind o cauză care să justifice încălcarea normelor legale.

Mai precis, instanța reține că exista posibilitatea achiziționării medicamentelor de pe raza județului Hunedoara, unde locuiește tatăl concubinei sale, fără a fi necesar ca inculpatul să se deplaseze din municipiul Cluj Napoca în acest sens. Chiar și în cazul în care acele medicamente ar fi fost de necesitate imediată, este puțin probabil ca inculpatul să fi putut ajunge în timp util, dat fiind faptul că distanța dintre Cluj Napoca și Geoagiu este de 142 de km”, se arată în motivarea instanței.

Pedeapsa

”Instanța reține că existența unei alcoolemii de 1,51 g ‰ în sânge la momentul recoltării primei probe atrage prezumția că inculpatul a consumat o cantitate mare de alcool, astfel încât decizia de a conduce un autovehicul pe drumurile publice a constituit un act necugetat, care putea atrage urmări grave și nefericite, atât pentru persoana inculpatului, cât și pentru terți. Totodată, se reține și că inculpatul este angajat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în calitate de specialist economic, astfel încât acesta ar fi trebuit să dea dovadă de o conduită conformă legii, iar nu contrară acesteia”, se mai arată în motivarea instanței.

Drept urmare, în data de 26 ianuarie 2022, M.I.C. a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, pedapsă cu amânare. Pedeapsa a fost amânată pe un termen de supraveghere de doi ani.

Decizia Judecătoriei Alba Iulia nu a fost definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 05.02.2022 at 17:57

    Păi d’aia sunt ocupaţi magistraţii, că dau verdicte cu cauze clare la Sfântu Aşteaptă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax