Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: 100 de artiști își vând lucrări la licitație pentru construirea Centrului Pediatric Național Maria Beatrice

Publicat

La Galeriile de Artă de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, 100 de artiști din România pictează pentru constrirea Centrului Pediatric Național Maria Beatrice. Artiștii realizează picturi tematice sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Duminică la ora 18:00 picturile vor fi licitate, iar sumele oferite vor fi donate ONG-ului Maria Beatrice, pentru construcția Centrului Pediatric.

artfest 2

“Cei 100 de artiști din țară și Republica Moldova au ajuns la Alba Iulia. Artiștii noștri au două mari teme în lucrările lor: Primul Război Mondial și 1 Decembrie 1918 – momentul Unirii. Vrem să facem din artFEST 100 un festival de tradiție (…) Vrem să facem un festival pentru scoaterea la lumină a lucrurilor frumoase pe care Alba Iulia le poate pune în valoare și în alt fel, în cazul nostru prin artă”, Liviu Stanciu, manager comunicare proiect pilot Alba Iulia Smart City.

maria beatrice

Potrivit prof. Sebastian Onac, fondatorul ONG Maria Beatrice,  Centrul Pediatric Național, pentru recuperare post-traumatică, post-operatorie, afecțiuni neuromotorii osteoarticulare și musculo-scheletale, va fi disponibil nu doar pentru copii cu dizabilități, ci pentru orice copil care pe parcursul vieții a suferit un accident și suferă de o afecțiune temporară.

”● Centrul nou construit va avea ca activitate: evaluare, diagnoză și intervenție timpurie, recuperare medicală copii, terapie și reabilitare post-traumatică și post-operatorie, ortopedie și neurologie pediatrică.

● Centrul, în suprafață desfășurată de 4000 mp pe un teren de 6000 mp, asigură un sistem integrat și complet de recuperare, inclusiv 3 bazine de apă (acoperite) cu specific terapeutic pentru copii, terapia asistată de animale și terapie prin joacă în natură, prin amenajarea unui parc specific dedicat.

● La acest moment se lucrează la acoperișul Modulului 1 al construcției (2017-2020), urmează tâmplăria exterioară (ferestre și uși exterioare) astfel încât pe timpul iernii să înaintăm cu instalațiile.
În decembrie 2018 încep săpăturile pentru Modulul 2 al construcției (2018-2021).

● În 2011, pornind de la o situație personală, fetița Onac Maria Beatrice diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă, după ce am colindat țara și lumea în căutarea terapiei adecvate Mariei Beatrice, am înțeles că banii folosiți în străinătate pentru tratamentul de lungă durată a unui singur copil se pot utiliza în România pentru a crea un sistem medical funcțional, care, pe lângă fetița Maria Beatrice, să ajute mult mai mulți copii aflați în situație.

● În 2012 , în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, am inaugurat „Centrul Maria Beatrice” din Alba Iulia, care în timp a devenit recunoscut la nivel național datorită rezultatelor pe care centrul le are în terapia copiilor cu afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculo-scheletale.

● În 2017, centrul și-a dublat suprafața terapeutică, astfel că acum însumează 1000 mp de terapie, distribuită pe 24 de săli funcționale, având în terapie 60 de copii zilnic, 260 de copii beneficiari anul de tratamente de lungă durată din întreaga țară, pentru care 41 de angajați de specialitate cu studii universitare ( medici, kinetoterapeuți, hidro-kinetoterapeuți, maseuri, logopezi, terapeuți ocupaționali, psihologi clinicieni psihoterapeuți, asistenți medicali și administrativ), asigură terapie individuală în săli individuale unde este cazul, și buna desfășurare a activităților.

● În 2017 ONG Maria Beatrice a început construcția Centrului Pediatric Național la Alba Iulia.

Estimăm finalizarea construcțiilor pentru anul 2021

Totul se face cu oameni, firme și companii din România – pentru România, la Alba Iulia !”- a precizat prof. Sebastian Onac omul care a reușit să pună bazele și să dezvolte acest proiect extrem de ambițios.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax