Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Astăzi începe Campionatul European de Fotbal U21. PROGRAMUL MECIURILOR. România joacă, după 21 de ani de absență

Publicat

fotbal

Campionatul European de Fotbal pentru tineret începe duminică, două partide fiind programate la turneul final din Italia şi San Marino. România U21 debutează marţi, cu un meci împotriva Croaţiei. Toate cele 21 de partide ale Campionatului European de Fotbal U21 vor fi în direct la TVR 1, TVR 2 şi TVR HD, evenimentul fotbalistic european al verii fiind accesibil oricărui suporter tricolor.

România participă la turneul final după 21 de ani de absență. 12 echipe, împărţite în trei grupe, participă la ediţia din acest an a Campionatului European de Fotbal U21. România a fost repartizată în grupa C, cu meciuri la Serravalle şi Cesena, în compania Angliei, Franţei şi Croaţiei. În grupa A vor juca Italia, Spania, Polonia şi Belgia, la Bologna şi la Reggio Emila. În grupa B sunt Germania, Danemarca, Serbia şi Austria, iar oraşele gazdă sunt Udine şi Trieste.

Cum se desfăşoară Campionatul European de Fotbal U21

Se va juca în sistemul fiecare cu fiecare în grupă, iar câştigătoarele grupelor, alături de echipa cel mai bine clasată de pe locurile 2, vor promova în semifinale şi se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. În cazul în care Anglia va fi printre semifinaliste, se va juca un baraj pentru accederea la JO între celelalte ocupante ale poziţiilor secunde.

 Primul meci de la Campionatul European se va disputa, duminică, de la ora 19:30, între Polonia şi Belgia. Partida va fi arbitrată de românul Istvan Kovacs. În celălalt duel al serii, de la 22:00, se vor confrunta Italia şi Spania. Toate partidele sunt transmise de TVR.

program

România U21 revine la un turneu final după o pauză de 21 de ani. Naţionala de tineret a fost repartizată în grupa C la Campionatul European, alături de Croaţia, Anglia şi Franţa. Primul meci al echipei naţionale conduse de Mirel Rădoi se va juca marţi, de la ora 19:30, contra Croaţiei, la Serravalle, în San Marino. Fiecare naţională va juca câte trei meciuri în grupe, în sistem fiecare cu fiecare. Câştigătoarele celor trei grupe şi ocupanta celui mai bun loc secund se vor califica în semifinale.

De altfel, Mirel Rădoi a anunţat că obiectivul pentru acest turneu final este calificarea în semifinale fie de pe primul loc în grupă, fie din postura celei mai bune poziţii secunde. Selecţionerul este încrezător după parcursul excelent al tinerilor jucători în preliminarii, care au terminat neînvinşi campania de calificare şi au primit doar patru goluri în 10 meciuri: „E realist obiectivul, pentru că avem o generaţie bună, iar istoria ne obligă. Dacă ne prezentăm atât de rar, va trebui să facem lucruri măreţe. Să nu uităm că noi şi Anglia am avut cea mai bună apărare în campania de calificare. Ne putem gândi la o semifinală, fie de pe primul loc, fie de pe locul 2. Important e să mergem la Olimpiadă”, a declarat Mirel Rădoi.

Lotul convocat de Mirel Rădoi pentru Campionatul European U21 din Italia şi San Marino:

Portari: Ionuţ Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Paşcanu (Leicester City), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Florin Ştefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul), Ricardo Grigore (Dinamo)

Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanţi: George Puşcaş (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

Grupele EURO 2019:

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
GRUPA C: Anglia, Franţa, România, Croaţia

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croaţia (San Marino, 19:30), Anglia – Franţa (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franţa – Croaţia (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franţa – România (Cesena, 22:00), Croaţia – Anglia (San Marino, 22:00)

sursa tvr.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax