Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Traian Igaş: „Dacă există voinţă politică, MAI este pregătit pentru reorganizarea administrativ-teritorială a României”


Publicat

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, s-a aflat sâmbătă la Alba Iulia, unde a participat la întâlnirea prefecţilor şi subprefecţilor din România, ce a avut loc la Traseul Celor Trei Fortificaţii. Ministrul a ajuns vineri în municipiu, împreună cu premierul Emil Boc şi a vorbit prefecţilor despre noile modificări din Codul Fiscal precum şi alte proiecte de interes pentru prefecturile pe care le conduc. Alături de Traian Igaş, la conferinţa de presă de sâmbătă a participat şi ministrul economiei, Ion Ariton.

Vizita ministrului a continuat şi sâmbătă, iar la finalul întâlnirii cu prefecţii acesta a participat la o conferinţă de presă. În cadrul întrevederii cu jurnaliştii, ministrul a atins mai multe probleme sensibile, precum reorganizarea structurilor MAI şi disponibilizările pe care aceasta le implică, dar şi reorganizarea teritorială a României. „Practic, dacă va fi voinţă politică de reorganizare administrativ-teritorială în România, Ministerul Administraţiei şi Internelor este deja pregătit, s-au făcut simulări, avem variante de lucru şi variante de a implementa acest sistem de reorganizare. Aşteptăm sigur la nivel coaliţiei să vedem care va fi decizia finală, mâine vom avea o întâlnire cu grupurile parlamentare, unde probabil că vom discuta şi acest subiect în amănunt”, a declarat Traian Igaş.

„Sunt un susţinător al reorganizării tuturor structurilor la nivel naţional”

Ministrul Traian Igaş a precizat faptul că, dacă există voinţă politică şi dacă coaliţia de guvernare va lua decizia unei reorganizări, va trebui să o facă în această toamnă: „Dacă nu se va lua decizia în această toamnă, pentru a putea implementa noul sistem pentru alegerile din 2012, cred că acest lucru nu mai este de actualitate şi următoarea discuţie pe acestă temă va mai putea fi reluată abia în 2015-2016. Eu cred că se impune să facem acest lucru acum. Sunt un susţinător al reorganizării tuturor structurilor la nivel naţional. Cred într-o eficienţă mai bună a structurilor statului şi pe de altă parte se vor economisi bani importanţi, care eu nu îi văd decât în investiţii de infrastructură şi dezvoltare a României”, a explicat Traian Igaş.

Reorganizarea va viza toate structurile din MAI şi, în opinia lui Traian Igaş, pe simulările făcute acest lucru poate fi cât se poate de benefic: „Vă dau un exemplu. Dacă desfiinţăm toate inspectoratele judeţene şi înfiinţăm inspectorate la graniţa cu Ucraina, Moldova, Bulgaria, Serbia şi Ungaria, plus garda de coastă, care e un concept în prezent în Parlamentul României şi urmează în sesiunea de toamnă să fie votat, pe de o parte structura de conducere va fi foarte mult diluată, nu vom mai regăsi oameni prin birouri şi birouaşe, vom putea întări sectoarele, iar o parte dintre poliţiştii de frontieră pe care îi vom scoate din birouri şi care nu se mai regăsesc în structurile poliţiei de frontieră pot fi dirijaţi spre poliţia rurală. Încercăm să întărim aceste structuri şi asta vom face”.

Se cimentează posturile din Ministerul Administraţiei şi Internelor: 132.000 de angajaţi vor rămâne în structurile MAI

Efectele acestei reorganizări a structurilor MAI se vor vedea şi în numărul disponibilizărilor anunţate pentru perioada următoare. Potrivit ministrului Traian Igaş, „într-o primă etapă, tot ceea ce înseamnă restructurare va fi definitivat în luna octombrie, mai exact în prima jumătate a lunii. Vom avea un număr clar de posturi, aproximativ 132.000 de angajaţi vor rămâne în structurile Administraţiei şi Internelor, posturile vacante bugetate şi nebugetate vor dispărea, nu vom mai avea acele posturi care să dea posibilitatea unuia sau altuia să facă angajări ilegale, cimentăm de fapt numărul acestor posturi şi ne oprim aici”.

Ministrul a precizat că, până la 1 aprilie, 4.500 de angajaţi ai MAI au fost disponibilizaţi, iar din a doua jumătate a lunii octombrie alţi 5.500 vor pleca.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. HH

    sâmbătă, 03.09.2011 at 21:01

    CINE A AJUNS SA ” REFORMEZE ” SOCIETATEA ROMANEASCA, SCURSURILE SOCIETATII, COZILE DE TOPOR, TAMPLARII CU TREI FACULTATI LA DISTANTA, BOCI, HOTI, COCOTE BLONDE ….. IN CATIVA ANI VOM FI DEFORMATI DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LOR, INSA VA FI PREA TARZIU…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

PSD vrea să adune companiile energetice de stat într-una singură. MEGA-MIX energetic cu gaze, cărbune, energie verde și nucleară

Publicat

sursa foto: pixabay.com

Liderul PSD Marcel Ciolacu a emis duminică ideea unei companii energetice naționale, care să producă energie dintr-un mix de surse și care să poată asigura într-un interval de 3 – 5 ani independența energetică a României.

Ciolacu spune că traversăm o criză mondială a energiei, care a fost gestionată mai prost în România. „Cred că e momentul, cu o asemenea forță politică, să creăm o companie serioasă, care să producă și verde și nuclear și pe cărbuni și gaze, o companie națională astfel încât în trei, maxim cinci ani România să fie independentă energetic”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Liderul PSD a precizat că la ședința de luni a coaliției sunt doi invitați, ministrul Energiei, care să lămurească situația stocurilor, precum și ministrul Finanțelor.

Ciolacu spune că mixul de energie verde și producție pe cărbune este o abordarea corectă, sugerată de specialiști.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Astăzi se deschide patinoarul din Aiud. Acces fără certificat verde, însă cu masca obligatorie. PROGRAM și TARIFE

Publicat

Patinoarul din municipiul Aiud se deschide luni, 6 decembrie. Potrivit reprezentanților Primăriei, funcționarea patinoarului amplasat în Piața Dr. Constantin Hagea se va face în condițiile impuse de situația epidemiologică.

Astfel, este permis accesul a maximum 75 de persoane deodată, iar purtarea măștii este obligatorie. Pentru accesul pe patinoar nu este necesară prezentarea certificatului verde.

Patinoarul va funcționa în perioada 6 decembrie 2021 – 29 ianuarie 2022 și va fi disponibil zilnic, între orele 12:00 – 22:00, cu excepția zilelor de 25 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022 când patinoarul este închis.

De asemenea, în zilele de 24 și 31 decembrie 2021 patinoarul este disponibil doar între orele 12:00 – 16:00.

Accesul se face pe bază de bilet de intrare.

  • Taxă intrare – 5 lei / persoană
  • Taxă închiriere patine – 5 lei / pereche / intrare

foto: Arhivă, Primăria Aiud

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Un şofer i-a cerut lui Moş Nicolae permisul suspendat: ”Să știți că mi-am făcut și ghetele”. Ce răspuns a primit de la polițiști

Publicat

Un șofer i-a cerut lui Moș Nicolae să îi aducă în dar permisul luat de polițiști pentru 90 de zile. Răspunsul Ministerului Afacerilor Interne a devenit viral: „Cu un amendament: permisul dumneavoastră îl va aduce Iepurașul de Paște”.

MAI publlică o întrebare primită pe Facebook: „- Eu am permisul suspendat 3 luni. Că tot vine Moș Nicolae, dorința mea este să mi-l aducă. Îmi puteți confirma dacă mi-l aduce? Să știți că mi-am făcut și ghetele!”.

Citește și MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. URĂRI și felicitări pe care le poți trimite celor care-și sărbătoresc onomastica

Răspunsul MAI publicat duminică seara a devenit viral: „Confirmăm că astă seară vine Moș Nicolae. Confirmăm că dorința dumneavoastră a fost auzită. Confirmăm că ea va fi și îndeplinită… cu un amendament: permisul dumneavoastră îl va aduce Iepurașul de Paște! Mulțumim pe această cale Moșului, care a înțeles că trebuie să vă dea un timp de 90 de zile să conștientizați că puteți pune în pericol atât viața dumneavoastră, cât și a celorlalți participanți la trafic”.

Polițiștii au și un sfat pentru cei care mai au astfel de dorințe: „Cei care au astfel de dorințe de la Moș Nicolae și și-au făcut și ghetele, sunt rugați să doarmă încălțați. Cu siguranță Moșul nu va putea onora așa ceva”.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Pensiile cresc cu 10% de la 1 ianuarie. Companiile mari vor fi taxate cu 1% din cifra de afaceri. Anunțul lui Marcel Ciolacu

Publicat

Pensiile urmează să crească cu 10% de la 1 ianuarie, creșteri salariale fiind posibile și în sectorul sanitar și în învățământ, a anunțat duminică liderul PSD Marcel Ciolacu. Acesta a vorbit și de introducerea unei taxe de solidaritate, pentru companiile cu cifră mare de afaceri.

Ciolacu a dat asigurări că sumele necesare majorărilor vor fi găsite. „Vom găsi soluții, veți vedea în bugetul de stat. Important este cum îți echilibrezi veniturile. Avem cele mai mici venituri din PIB din toată Europa. Noi nu ne gândim să fim mai eficienți la colectare, noi ne gândim cum îi lăsăm pe oameni să moară de foame. Pensia minimă crește la 1.000 de lei, nu este o extravaganță”, a spus politicianul.

Ciolacu a spus că 80% din români trăiesc cu o pensie de până în 2.000 de lei. „Categoric”, a răspuns Ciolacu, întrebat dacă în ianuarie oamenii vor primi pensii mai mari. „Este un lucru convenit, bugetat, deja ministrul Finanțelor își face datoria”.

Companiile cu cifră de afaceri mai mare de 100 milioane lei vor fi taxate

În context, Marcel Ciolacu a avansat ideea unei taxe de solidaritate pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de lei. „O taxă de 1% din cifra de afaceri, o taxă de solidaritate. Am discutat cu prim-ministrul că trebuie găsită o destinație clară, numai pentru sănătate și învățământ… Le dai destinație prin bugetul de stat”.

„Nu sunt de vină românii că tu ai o guvernare ineficientă, că tu nu eşti în stare să opreşti hoţia din vamă sau neplata TVA-ului. Românii îşi plătesc impozite. Nu înţeleg de ce e această reticenţă, am văzut că a abordat-o şi domnul Kelemen Hunor, pentru companiile care au cifră de afaceri peste 100 de milioane, indiferent care este capitalul, românesc, multinaţional, să vină o taxă de 1 la sută, găsită destinaţie clară pentru sănătate şi învăţământ”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu spune că există o reținere din partea PNL la acest proiect, dar s-a declarat convins că va fi găsit un compromis.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate