Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Traian Igaş: „Dacă există voinţă politică, MAI este pregătit pentru reorganizarea administrativ-teritorială a României”

Publicat

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, s-a aflat sâmbătă la Alba Iulia, unde a participat la întâlnirea prefecţilor şi subprefecţilor din România, ce a avut loc la Traseul Celor Trei Fortificaţii. Ministrul a ajuns vineri în municipiu, împreună cu premierul Emil Boc şi a vorbit prefecţilor despre noile modificări din Codul Fiscal precum şi alte proiecte de interes pentru prefecturile pe care le conduc. Alături de Traian Igaş, la conferinţa de presă de sâmbătă a participat şi ministrul economiei, Ion Ariton.

Vizita ministrului a continuat şi sâmbătă, iar la finalul întâlnirii cu prefecţii acesta a participat la o conferinţă de presă. În cadrul întrevederii cu jurnaliştii, ministrul a atins mai multe probleme sensibile, precum reorganizarea structurilor MAI şi disponibilizările pe care aceasta le implică, dar şi reorganizarea teritorială a României. „Practic, dacă va fi voinţă politică de reorganizare administrativ-teritorială în România, Ministerul Administraţiei şi Internelor este deja pregătit, s-au făcut simulări, avem variante de lucru şi variante de a implementa acest sistem de reorganizare. Aşteptăm sigur la nivel coaliţiei să vedem care va fi decizia finală, mâine vom avea o întâlnire cu grupurile parlamentare, unde probabil că vom discuta şi acest subiect în amănunt”, a declarat Traian Igaş.

„Sunt un susţinător al reorganizării tuturor structurilor la nivel naţional”

Ministrul Traian Igaş a precizat faptul că, dacă există voinţă politică şi dacă coaliţia de guvernare va lua decizia unei reorganizări, va trebui să o facă în această toamnă: „Dacă nu se va lua decizia în această toamnă, pentru a putea implementa noul sistem pentru alegerile din 2012, cred că acest lucru nu mai este de actualitate şi următoarea discuţie pe acestă temă va mai putea fi reluată abia în 2015-2016. Eu cred că se impune să facem acest lucru acum. Sunt un susţinător al reorganizării tuturor structurilor la nivel naţional. Cred într-o eficienţă mai bună a structurilor statului şi pe de altă parte se vor economisi bani importanţi, care eu nu îi văd decât în investiţii de infrastructură şi dezvoltare a României”, a explicat Traian Igaş.

Reorganizarea va viza toate structurile din MAI şi, în opinia lui Traian Igaş, pe simulările făcute acest lucru poate fi cât se poate de benefic: „Vă dau un exemplu. Dacă desfiinţăm toate inspectoratele judeţene şi înfiinţăm inspectorate la graniţa cu Ucraina, Moldova, Bulgaria, Serbia şi Ungaria, plus garda de coastă, care e un concept în prezent în Parlamentul României şi urmează în sesiunea de toamnă să fie votat, pe de o parte structura de conducere va fi foarte mult diluată, nu vom mai regăsi oameni prin birouri şi birouaşe, vom putea întări sectoarele, iar o parte dintre poliţiştii de frontieră pe care îi vom scoate din birouri şi care nu se mai regăsesc în structurile poliţiei de frontieră pot fi dirijaţi spre poliţia rurală. Încercăm să întărim aceste structuri şi asta vom face”.

Se cimentează posturile din Ministerul Administraţiei şi Internelor: 132.000 de angajaţi vor rămâne în structurile MAI

Efectele acestei reorganizări a structurilor MAI se vor vedea şi în numărul disponibilizărilor anunţate pentru perioada următoare. Potrivit ministrului Traian Igaş, „într-o primă etapă, tot ceea ce înseamnă restructurare va fi definitivat în luna octombrie, mai exact în prima jumătate a lunii. Vom avea un număr clar de posturi, aproximativ 132.000 de angajaţi vor rămâne în structurile Administraţiei şi Internelor, posturile vacante bugetate şi nebugetate vor dispărea, nu vom mai avea acele posturi care să dea posibilitatea unuia sau altuia să facă angajări ilegale, cimentăm de fapt numărul acestor posturi şi ne oprim aici”.

Ministrul a precizat că, până la 1 aprilie, 4.500 de angajaţi ai MAI au fost disponibilizaţi, iar din a doua jumătate a lunii octombrie alţi 5.500 vor pleca.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. HH

    sâmbătă, 03.09.2011 at 21:01

    CINE A AJUNS SA ” REFORMEZE ” SOCIETATEA ROMANEASCA, SCURSURILE SOCIETATII, COZILE DE TOPOR, TAMPLARII CU TREI FACULTATI LA DISTANTA, BOCI, HOTI, COCOTE BLONDE ….. IN CATIVA ANI VOM FI DEFORMATI DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LOR, INSA VA FI PREA TARZIU…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax