Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Atenţie la volan! Amenzi mai mari pentru conducătorii auto

Publicat

trafic

Primele zile ale anului 2011 aduc şi amenzi mai mari pentru cei care nu se supun prevederilor Codului Rutier. Orice abatere de la litera legii înseamnă, începând de la 1 ianuarie, mai mulţi bani pentru bugetele primăriilor şi mai puţini de cheltuială pentru şoferi, aşa că participanţii la trafic sunt sfătuiţi să se gândească de două ori înainte de a-şi crea propriile reguli pe şosele.

Şoferii nervoşi şi care adresează expresii injurioase riscă, începând de acum, amenzi între 603 şi 1.340 de lei, mai mult faţă de anul trecut, când sancţiunile ajungeau până la maximum 1.200 de lei, iar aceste sume sunt valabile şi pentru cei care blochează intersecţiile, depăşesc cu mai mult de 50 la oră viteza maximă admisă sau transportă copiii sub 12 ani pe locurile din faţă ale maşinilor. Amenzi usturătoare sunt prevăzute şi pentru coducătorii auto care uită de semnificaţia indicatorului STOP.
Aceştia vor plăti amenzi din clasa a III- a (6 sau 8 puncte – amendă), adică vor scoate din buzunar de la 402 la 536 de lei, faţă de maximum 480 de lei, cât era până acum.
Valoarea unui punct-amendă a crescut cu aproape 12 la sută; de la 1 ianuarie, un punct-amendă valorează 67 de lei.

Şoferii prinşi la volan fără centura de siguranţă riscă, pe lângă cele două puncte de penalizare, amenzi cuprinse între 134 şi 201 lei, faţă de maximum 180 de lei, cât plăteau anul trecut. De aceleaşi sancţiuni vor avea parte şi conducătorii auto care folosesc la volan telefonul mobil. Şoferii care depăşesc cu 30 kilometri/oră viteza maximă admisă sau opresc fără motiv pe banda de urgenţă a autostrăzilor vor risca amenzi din clasa a II -a (4 sau 5 puncte-amendă), adică între 268 şi 335 de lei, faţă de maximum 300 de lei, în prezent.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie reamintesc conducătorilor auto că, la 15 puncte de penalizare acumulate într-un interval de şase luni, vor rămâne fără permis pe o perioadă de 30 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax