Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Avertisment al Opoziției: România va plăti dobânzi de un miliard de lei pe an. Guvernul vrea împrumuturi mai mari

Publicat

teodorovici 3

Intenţia Ministerului de Finanţe de a modifica legea pentru a se împrumuta mai mult a stârnit ample reacţii din partea Opoziţiei. Senatorul PNL Florin Cîţu a spus că „Guvernul este disperat dupa băni. Criza a lovit direct în finanţele publice!”

„Acum câteva ore vă spuneam că guvernul nu se mai poate împrumuta pe pieţele interne. Dacă o face, preţul creşte de la o săptămână la alta. În acelaşi timp, guvernul pregătea schimbarea legislaţiei în vigoare pentru a mai creşte, implicit, taxele pentru generaţiile viitoare.

Vreţi să ştiţi cât ne costă în plus doar dobânzile? Atenţie: Un miliard de lei anual în plus doar costul dobânzilor Pentru că cineva trebuie să plătească împrumuturile cu dobânzile astronomice înapoi, PSD+ALDE vor creşte taxele, impozitele, accizele, contribuţiile, dacă mai rămân la guvernare! Nu au bani pentru pensii şi salarii. Le plătesc din taxele pe care le impun generaţiilor viitoare” potrivit lui Cîţu.

v

Ministerul Finanţelor propune înlocuirea unui articol din Hotărârea Guvernului nr. 1264/2010. Astfel în scopul acoperirii necesarului brut de finanţare prin emisiuni de titluri pe pieţele internaţionale de capital pentru perioada 2019 – 2020, suma maximă de 27 miliarde de euro sau echivalent în orice valută, va fi înlocuită cu 31 miliarde de euro sau echivalent în orice valută.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax