Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2018: MODELE de SUBIECTE la Matematică şi Istorie, proba obligatorie a profilului

Publicat

examen test

Examenul de Bacalaureat 2018 continuă miercuri, 27 iunie, cu proba obligatorie a profilului, respectiv testările la Matematică sau Istorie. Reamintim că luni, 25 iunie, a fost proba la Limba şi literatura română iar marți, 26 iunie, proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi cunoscute în 4 iulie, iar cele finale pe 9 iulie.

Citește și BACALAUREAT 2019: MODELE de SUBIECTE pentru examen, publicate de Ministerul Educaţiei. Testele oficiale

La proba E c), proba obligatorie a profilului, testările sunt la:

Matematică – pentru profilul real din filiera teoretică, pentru toate profilurile din filiera tehnologică şi pentru profilul militar şi profilul pedagogic – specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională

Istorie – pentru profilul umanist din filiera teoretică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celor menţionate.

MODELE de SUBIECTE BACALAUREAT 2018 – Matematică şi Istorie:

E c) Matematică

E.c) Istorie

În judeţul Alba, testările sunt organizate în şapte centre de examen din judeţ, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

Vezi BACALAUREAT 2018: Peste 2.400 de elevi din Alba susţin probele scrise, din 25 iunie. Modele de subiecte şi calendar

Testare la Matematică vor da absolvenţii următoarelor profiluri şi specializări:

– Filiera Teoretică, profil Real, specializările: Matematică-informatică, Ştiinţele Naturii

– Filiera Vocaţională – Profilul Militar, specializarea Matematică-informatică; Profilul Pedagogic, specializarea Învăţător-educatoare

Filiera Tehnologică:

– Profil Servicii, specializările: Tehnician în turism, Tehnician în administraţie, Tehnician în activităţi de poştă, Tehnician în achiziţii şi contractări, Tehnician în hotelărie, Tehnician în activităţi de comerţ, Tehnician în gastronomie, Organizator banqueting, Coafor stilist

– Profil Resurse naturale şi protecţia mediului, specializările: Tehnician ecology şi protecţia calităţii mediului, Tehnician hidro-meteorolog, Tehnician chemist de laborator, Tehnician analize produse alimentare, Tehnician veterinar pentru animale de companie, Tehnician în prelucrarea lemnului, Tehnician în agricultură, Tehnician agro-montan, Tehnician veterinary, Tehnician în silvicultură şi exploatări forestiere, Tehnician în industria alimentară, Tehnician în agroturism, Tehnician agronom, Tehnician horticultor, Tehnician zootehnist, Tehnician în agricultură ecologică, Tehnician în prelucrarea produselor de origine animală, Tehnician în morărit, panificaţie şi produse făinoase, Tehnician în industria alimentară fermentativă şi în prelucrarea legumelor şi fructelor, Tehnician în industria alimentară extractivă, Tehnician pentru animale de companie, Tehnician proiectant produse finite din lemn, Tehnician designer mobilă şi amenajări interioare.

– Profil Tehnic, specializările: Tehnician în telecomunicaţii, Tehnician electronist, Tehnician electrotehnist, Tehnician operator tehnică de calcul, Tehnician în automatizări, Tehnician în instalaţii electrice, Tehnician electromecanic, Tehnician operator telematică, Tehnician operatori roboţi industriali, Tehnician mecatronist, Tehnician proiectant CAD, Tehnician mechanic pentru întreţinere şi reparaţii, Tehnician prelucrări mecanice, Tehnician transporturi, Tehnician prelucrări la cald, Tehnician metrolog, Tehnician aviaţie, Tehnician instalaţii de bord (avion), Tehnician desenator pentru construcţii şi instalaţii, Tehnician în industria materialelor de construcţii, Tehnician în industria sticlei şi ceramicii, Tehnician instalator pentru construcţii, Tehnician în construcţii şi lucrări publice, Tehnician producţie film şi televiziune, Tehnician audio-video, Tehnician operator procesare text imagine, Tehnician poligraf, Tehnician producţie poligrafică, Tehnician în chimie industrial, Tehnician designer vestimentar, Tehnician în industria textilă, Tehnician în industria pielăriei, Tehnician electrician electronist audio, Tehnician energetician, Tehnician prelucrări de maşini cu comandă numeric, Tehnician construcţii navale.

Testare la Istorie vor da absolvenţii următoarelor profiluri şi specializări:

– Filiera Teoretică, Profil Umanist, specializările: Filologie, Ştiinţe Sociale

– Filiera vocaţională:

Profil Artistic, specializările: Arhitectură, arte ambientale şi design, Arte plastice şi decorative, Coregrafie, Muzică, Arta actorului

Profil Pedagogic, specializările: Bibliotecar-documentarist, Instructor-animator, Instructor pentru activităţi extraşcolare

Profil Educaţie fizică şi sport, specializările: liceu program sportiv

Profil Teologic, specializările: Teologie ortodoxă, Patrimoniu cultural, Teologie Romano-Catolică, Teologie Greco-catolică, Teologie Baptistă, Teologie penticostală, Teologie Adventistă, Teologie unitariană, Teologie reformată, Teologie musulmană.

Vezi integral: BACALAUREAT 2018: LISTA materiilor la examen, în funcţie de profil şi specializare

Reguli pentru examen

Toate sălile de examen vor fi dotate cu camere funcționale de supraveghere video și audio. Activitatea de monitorizare a desfășurării examenului de bacalaureat prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfășura în conformitate cu o procedură stabilită de Comisia Națională de Bacalaureat.

Comisiile de bacalaureat din centrele de examen verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen menționate, din centrul respectiv.

Dacă, în urma verificărilor menționate, se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor privitoare la organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia măsurile ce se impun, care pot merge până la eliminarea candidaților din examen. Comisia de bacalaureat din centrul de examen anunță comisia de bacalaureat județeană, care propune eventualele măsuri de sancționare și anunță, după caz, Comisia Națională de Bacalaureat.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu sunt primiți în examen.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă regulile menționate sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Încălcarea regulilor va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidații „eliminați din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Înainte de examen, candidații semnează un proces-verbal în care se regăsesc prevederile amintite și mențiunea că știu că nerespectarea regulilor menționate.

Vezi integral: BACALAUREAT 2018: Regulile pentru probele de examen. Ce trebuie să ştie candidaţii

CALENDAR prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 – probele scrise:

 

25 iunie: limba și literatura română – proba Ea) – proba scrisă

26 iunie: limba și literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă

27 iunie: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă

28 iunie: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă

4 iulie: afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

5-8 iulie: rezolvarea contestațiilor

9 iulie: afișarea rezultatelor finale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax