Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Baza de agrement de la Alba Iulia rămâne pe hârtie. Primăria nu are, nici în acest an, bani să facă ștrandul

Publicat

Va avea Alba Iulia un ștrand? Răspunsul este NU, cel puțin nu în acest an. Bugetul s-a micșorat, Guvernul s-a zgârcit, iar intenția Primăriei Alba Iulia de a emite obligațiuni în valoare de 100.000.000 de lei pentru mai multe investiții în acest an a eșuat pe motiv că băncile sunt sceptice în ceea ce privește acordarea de credite care implică astfel de sume și nu au participat la invitația primăriei.

„Să îl facă Dîrzu”, a răspuns primarul Mircea Hava la întrebarea dacă se va face anul acesta ștrand, motivând că Alba Iulia a pierdut 20 de milioane de lei din cauza legii bugetului care nu-i permite să cheltuie toate veniturile proprii.

Și încercarea de a emite obligațiuni în valoare de 100.000.000 de lei, pe care să-i folosească pentru anul Centenarului a eșuat. Administrația locală avea de gând să se îndatoreze cu această sumă pentru a face Baza de Agrement de la Bazinul Olimpic, renovarea Stadionului Cetate, reabilitare locuri de joacă, Palatul Principilor etc.

Primăria Alba Iulia se îndatorează cu 100 milioane de lei pentru Palatul Principilor, stadion, spații de joacă, ștrand și alte investiții

Proiectul pentru contractarea unei finanțări rambursabile prin emiterea de obligațiuni municipale a fost aprobat anul trecut în luna septembrie, iar invitația către bănci a fost făcută în luna decembrie, însă fără rezultat.

Nici cei 335.000 de lei aprobați anul trecut în buget pentru ștrand nu au fost cheltuiți. Deci cei care sperau că anul acesta nu se vor mai duce până la Deva sau Orăștie pentru a se „bălăci” într-un ștrand, vor trebui să facă și la vară aceste drumuri pentru că la Alba Iulia șansele unui ștrand municipal în viitorul apropiat sunt aproape de 0%.

Reamintim că până acum, s-au plătit pentru nimic 272.272 de euro . 200.000 de euro pe terenul din spatele bazinului olimpic, plus 13.000 de euro proiectul, la care se mai aaugă studiile făcute (17.000 euro + 17.800 euro + 24.472 euro) de Biroul de Proiectare Străjan pentru zona de la Schit, bani care au lăsat în urmă doar niște ștranduri și parcuri „fantomă”.

VEZI:  Sute de mii de euro plătiți pe ȘTRANDURI FANTOMĂ. Proiecte mutate după „poftele” primarului

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Un cetatean

    marți, 13.02.2018 at 09:12

    Va multumim domnule primar ca si anul acesta vom contribui la bugetul local de la Deva, Orastie,Simeria si Ocna Sibiului unde de bine de rau avem si acces de pe autostrada sau Targu Mures, unde ai si de unde alege ( Complexul Sportiv Muresul – Weekend administrat de primarie, pentru tot muritorul de rand, curat, civilizat si Aqua Rock Spa, strandul de la Sangeorgiu de Mures cu Apollo Wellness Club langa sau Bussines Hotel Targu Mures), si ocazional la Oradea, unde a de asemenea s-au construit o garmada pe langa vechile stranduri de la Baile Felix si 1 Mai ( Aqua Park Nymphaea, Aqua Park President, Lotus Therm Spa ). De cate ori este vorba de facut ceva pentru locuitorii urbei vesnic aceias problema nu sunt bani. Dar pentru ce sunt bani ? Caci pentru parcari nu sunt, pentru complex de agrement nu sunt, pentru sanatate nu sunt, pentru autostrazi nu sunt, pentru impaduriri nu sunt dar bine ca sunt pentru salarii si pensii speciale.

  2. adrian negrea

    marți, 13.02.2018 at 10:04

    AVETI DREPTATE D-LE CETATEAN,NU MAI SUN BANI NUMAI PENTRU CE VOR MUSCHII LUI HAVA, DAR SA SPERAM CA SI EL VA RASPUNDE PANA LA URMA IMPREUNA CU MAFIA PE CARE O CONDUCE !!!

    • Calin A ntonius

      marți, 13.02.2018 at 18:43

      Domniile voastre l-ati ales pe mucalitul de Hava !!!!!!!

  3. cornel

    miercuri, 14.02.2018 at 14:54

    Chiar si la Blaj sunt 3 stranduri !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax