Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Campania „O carte pentru copiii din Transnistria” a debutat în forţă

Publicat

Prima zi a campaniei „O carte pentru copiii din Transnistria”, demarată de Despărţământul Astra a avut un real succes la Teiuş. Peste 170 de cărţi au fost donate, miercuri, ceea ce îi determină pe organizatori să privească cu optimism spre lunile care urmează.

Ziua de 1 Decembrie a marcat şi începutul colectei de cărţi de literatură română ce urmează să ajungă la cei 300 de elevi din Grigoriopol, Republica Moldova. Reprezentantul CAR Teiuş şi iniţiatorul proiectului, Florin Bota a anunţat că, de miercuri până joi, au fost preluate peste 170 de cărţi, donate în principal de persoane importante din judeţul Alba: „Avem evidenţa tuturor celor care fac donaţii şi putem spune că primii care s-au arătat interesaţi să ne susţină sunt oameni din justiţie. Dintre aceştia, îi putem aminti pe Doru Baba – executor judecătoresc, Nicolae Teodorescu – avocat, Sebastian Cherşa – executor judecătoresc, dar şi Liviu Zgârciu şi Tudor Roşu de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. De asemenea, una dintre cărţi a fost donată de Florin Fenişer, vicepreşedinte CAR Teiuş”, a declarat Florin Bota.

Cele 170 de volume au fost preluate la centrul de colectare din Teiuş şi urmează să fie transmisă şi evidenţa celorlalte puncte de colectare din judeţ. Reamintim că proiectul este iniţiat de Despărţământul ASTRA „Ioan Neagoie” Stremţ-Teiuş, ce ca scop sprijinirea copiilor din Republica Moldova care vor să înveţe limba română.

Cei care doresc să se alăture campaniei pot dona o carte de literatura română la următoarele puncte de colectare din Alba: Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”, Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria comunei Galda de Jos, Primăria comunei Stremţ, Despărţământul ASTRA Blaj, Fundaţia Comunitară Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax