Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce poți să faci în WEEKEND? Baie la piscină, vizite la castele sau în peşteri şi festivaluri de foclor. Vezi locaţiile


Publicat

Weekendul acesta va fi unul fierbinte la propriu și destul de sărac la capitolul „evenimente”. Așadar pentru a scăpa de caniculă și pentru a avea parte de câteva ore de distracție va puteți răcori la piscinele din județ sau dacă vreți să scăpați de aglomerația din oraș vă puteți destinde vizitând minunatele castele și peșteri pe care le găsim în județul Alba.

Chiar dacă sfârșitul de săptămână ne aduce destul de puține evenimente, frumusețea județului nu ne lasă să stăm în casă atunci când avem câteva zile libere.

Cei care vor să scape de canicula care va „topi” orașul se pot bălăci la piscinele care îi așteaptă la o baie de soare. Unde ne răcorim în zilele toride de vară? Avem peste zece piscine și ștranduri în județul Alba. Vezi tarifele și programul

Pentru cei care vor să facă o incursiune în istorie și să se simtă pentru câteva clipe prinți și prințese le recomandăm să facă un tur al castelelor din județul Alba, renumite pentru frumusețea și măreția lor. Dacă nu știți unde să le găsiți vă recomandăm să citiți HARTA CASTELELOR din Alba: Reședințe de lux sau ruine. Vezi ce a mai rămas din monumentele arhitecturii de altădată

O altă posibilitate de a petrece timpul liber este să vizitați o mulțime de peșteri din Munții Apuseni. Vă recomandăm HARTA SPEOLOGICĂ a județului ALBA: Doar două din cele peste 15 peșteri sunt amenajate turistic. Vezi ce frumuseți subterane zac în Apuseni

Și dacă totuși preferați să vă petreceți timpul liber la un eveniment organizat, în acest weekend aveți trei posibilități:

Festivalul Internațional de Folclor se desfășoară, pentru a treia oară, la Aiud, la sfârşitul acestei săptămâni. În acest an, evenimentul a adus în oraș zece ansambluri folclorice din nouă țări, spectacolele fiind organizate începând de joi, 25 iulie, în Piaţa Dr. Constantin Hagea din Aiud. Vezi PROGRAMUL.

După ce, în urmă cu o săptămână, au ascultat povestea „Împăratului Hadrian – inventatorul Pax Romana”, albaiulienii, turiștii, alături de romanii din Legiunea a XIII-a Gemina și trupa de daci „Lupii de Fier ai Apoulonului” vor putea face o nouă călătorie în timp. De această dată, invitatul special al evenimentului este „Împăratul Caracalla”, care a mai vizitat aceste ținuturi în urmă cu 1800 de ani. Mai multe detalii AICI.

Zile de sărbătoare la Ampoiţa, în perioada 26-28 iulie, cu ocazia „Festivalului Secerişului”. Localnicii păstrează şi în acest an o tradiţie transmisă de veacuri, menită să marcheze începutul secerişului. În casa celui mai gospodar localnic va ajunge simbolul acestei tradiţii, o cunună împletită din spice de grâu şi flori. Ca în fiecare an veţi putea gusta şi din tradiţionalele preparate din făină prezentate la concursul gastronomic, dar şi produse tradiţionale specifice zonei văii Ampoiului, plăcinte, ţuică de prune, dulceţuri, murături toate pregătite de gazde, la Pensiunea „Izvorul Muntelui” din Ampoiţa. De asemenea, nu va lipsi nici muzica populară, invitatul special al acestui eveniment fiind Gheorghe Turda. Vezi PROGRAMUL.

În acest sfârșit de săptămână, iubitorii muzicii populare sunt așteptați la Blaj, la cea de-a doua manifestare culturală „Concert în parc” unde vor putea asculta cele mai bune voci de pe Valea Târnavelor.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Situația la Ocna Mureș: Două persoane infectate cu coronavirus, o familie ar prezenta simptome. Mesajul primarului

Publicat

La data de 7 aprilie 2020, în orașul Ocna Mureș sunt 74 de persoane aflate în izolare la domiciliu, o persoană se află în carantină și două persoane sunt confirmate pozitiv.

De asemenea, cinci șoferi de TIR se află în autoizolare, iar o familie aflată în izolare prezintă simptome.

”Exceptând această familie, toate persoanele aflate în izolare sau în carantină sunt afebrile, asimptomatice și cu stare generală bună.

Rugăm și pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.
Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.

Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.

Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi” a declarat într-o postare pe Facebook, primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Secţia de Gastroenterologie a Spitalului din Alba Iulia, RESTRÂNSĂ. Patru cadre medicale infectate cu COVID 19

Publicat

Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia a fost închisă, după ce un medic și două asistente au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unor surse Alba24. Cele trei cadre medicale nu au simptome și se află în prezent, în carantină.

Autoritățile din Alba nu au făcut public acest lucru.

UPDATE 22.30: După publicarea știrii obținută pe surse de Alba24.ro, managerul instituției a venit cu o serie de precizări.

Potrivit Dianei Mîrza, secția nu este închisă ci funcționează cu program restrâns. Diana Mîrza a explicat ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la restrângerea activtății pe secție. La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat la UPU, un bărbat de circa 40 de ani, cu grave probleme de sănătate, care a fost trecut pe secţia de Gastroenterologie.

Vineri testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv, iar în acel moment personalul care a fost pe tura respectivă a fost testat. Din cele șase cadre medicale testate, patru au fost pozitive: un medic, două asistente și un infirmier. De asemenea au mai fost testați și alți pacienți de pe secție dar rezultatul a fost negativ.

La scurt timp a fost trimis și un comunicat de presă:

Secția de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia nu a fost închisă. Activitatea a fost restrânsă, la fel ca la toate celelalte secții ale SJU Alba Iulia, conform dispozițiilor autorităților implicate în combaterea pandemiei de COVID-19. Din personalul medical care a intrat în contact cu un pacient pozitiv, un medic, două asistente și o infirmieră, s-au infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Cadrele medicale sunt asimptomatice și izolate încă de la întâmplarea acestui caz. S-au prelevat probe biologice de la alte 28 de cadre medicale și de la 7 pacienți din cadrul secției, iar rezultatele sunt negative. Astfel, nu a fost dispusă închiderea secției. În cursul zilei de mâine așteptăm și alte rezultate, au transmis reprezentanții spitalului, au transmis reprezentanții spitalului.

Este dificil, aproape imposibil ca populația să obțină informații despre cazurile noi din fiecare localitate, din județ.

De cele mai multe ori presa este nevoită să ofere informații pe surse, pentru a determina autoritațile să vină cu precizări clare despre locurile unde a lovit virusul.

Într-un con de umbră este ținută de autorități și situația de la Ciuruleasa, unde au fost anunțate oficial, doar 11 cazuri de coronavirus, în raportarea de duminică, 5 aprilie, când în Alba erau 33 de cazuri confirmate.

CITEȘTE ȘI: Din cele 33 de cazuri confirmate în Alba, 11 sunt din Ciuruleasa. Măsuri speciale pentru evitarea răspândirii virusului

Între timp, situația de la Alba a escaladat: luni au fost declarate 49 de cazuri, iar marți, 7 aprilie, au fost comunicate 71 de cazuri și un deces.

Sursele Alba24.ro susțin că în cele două zile, luni și marți, printre cazurile raportate, o bună parte dintre ele sunt de la Ciuruleasa, însă autoritățile nu comunică acest lucru.

De asemenea, autoritățile din Alba nu informează deloc populația din județ despre situația de la Ciuruleasa, nici ce măsuri s-au luat la nivel local, nici dacă va fi declarat focar și nici dacă localitatea va intra în carantină.

La Centrul de Dializă din Alba Iulia situația este gravă după ce au fost confirmate oficial, până în prezent, zece cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre trei cadre medicale și șapte pacienți.

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Personal medical și pacienți, INFECTAȚI cu noul virus

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Prima victimă a COVID-19, în rândul cadrelor medicale: Un ambulanțier din Suceava a decedat

Publicat

Un ambulanțier în vârstă de 53 de ani, de la Serviciul de Ambulanță din Suceava, este prima victimă din rândul cadrelor medicale a noului coronavirus.

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astăzi, 7 aprilie 2020.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

De miercuri, locuitorii din Abrud, OBLIGAȚI să poarte măști de protecție. Măsuri pe durata stării de urgență

Publicat

Locuitorii din Abrud sunt obligați să poarte mască de protecție începând de miercuri, 8 aprilie, în urma unei hotărâri luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU).

Măsura a fost anunțată de primarul din Abrud, Nicolae Simina, pe Facebook.

”Având în vedere faptul că în ultimele 3 zile au fost confirmate pozitiv COVID-19, 7 persoane de pe raza UAT Abrud, astăzi am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Abrud”, a scris primarul pe rețeaua de socializare.

”Am luat toate măsurile legale. Am dezinfectat căile de acces, vom intensifica această acțiune.
Peroanele care au fost confirmate pozitiv sau incerte, au fost izolate imediat. Există o metodologie care trebuie respectată. Nu avem voie să dăm numele celor depistați pozitiv sau incerți. Colaborăm foarte bine cu Poliția orașului Abrud, Spitalul Abrud, medicii de familie, Direcția de Sănătate Publică Alba”, a mai declarat acesta.

De aemenea, de marți 7 aprilie, în fiecare noapte de la ora 22.00, vor fi dezinfectate trotuarele și zonele din fața magazinelor.

Mai mult, accesul în blocuri și casă scărilor vor fi dezinfectate în fiecare zi de miercuri și sâmbătă, de la ora 19.00.

O măsură similară a fost luată și la Câmpeni.

CITEȘTE ȘI: Purtarea măștilor de protecție, OBLIGATORIE începând de astăzi, la Câmpeni. Măsuri pe durata stării de urgență

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate