Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce poți să faci în WEEKEND? Baie la piscină, vizite la castele sau în peşteri şi festivaluri de foclor. Vezi locaţiile

Publicat

Weekendul acesta va fi unul fierbinte la propriu și destul de sărac la capitolul „evenimente”. Așadar pentru a scăpa de caniculă și pentru a avea parte de câteva ore de distracție va puteți răcori la piscinele din județ sau dacă vreți să scăpați de aglomerația din oraș vă puteți destinde vizitând minunatele castele și peșteri pe care le găsim în județul Alba.

Chiar dacă sfârșitul de săptămână ne aduce destul de puține evenimente, frumusețea județului nu ne lasă să stăm în casă atunci când avem câteva zile libere.

Cei care vor să scape de canicula care va „topi” orașul se pot bălăci la piscinele care îi așteaptă la o baie de soare. Unde ne răcorim în zilele toride de vară? Avem peste zece piscine și ștranduri în județul Alba. Vezi tarifele și programul

Pentru cei care vor să facă o incursiune în istorie și să se simtă pentru câteva clipe prinți și prințese le recomandăm să facă un tur al castelelor din județul Alba, renumite pentru frumusețea și măreția lor. Dacă nu știți unde să le găsiți vă recomandăm să citiți HARTA CASTELELOR din Alba: Reședințe de lux sau ruine. Vezi ce a mai rămas din monumentele arhitecturii de altădată

O altă posibilitate de a petrece timpul liber este să vizitați o mulțime de peșteri din Munții Apuseni. Vă recomandăm HARTA SPEOLOGICĂ a județului ALBA: Doar două din cele peste 15 peșteri sunt amenajate turistic. Vezi ce frumuseți subterane zac în Apuseni

Și dacă totuși preferați să vă petreceți timpul liber la un eveniment organizat, în acest weekend aveți trei posibilități:

Festivalul Internațional de Folclor se desfășoară, pentru a treia oară, la Aiud, la sfârşitul acestei săptămâni. În acest an, evenimentul a adus în oraș zece ansambluri folclorice din nouă țări, spectacolele fiind organizate începând de joi, 25 iulie, în Piaţa Dr. Constantin Hagea din Aiud. Vezi PROGRAMUL.

După ce, în urmă cu o săptămână, au ascultat povestea „Împăratului Hadrian – inventatorul Pax Romana”, albaiulienii, turiștii, alături de romanii din Legiunea a XIII-a Gemina și trupa de daci „Lupii de Fier ai Apoulonului” vor putea face o nouă călătorie în timp. De această dată, invitatul special al evenimentului este „Împăratul Caracalla”, care a mai vizitat aceste ținuturi în urmă cu 1800 de ani. Mai multe detalii AICI.

Zile de sărbătoare la Ampoiţa, în perioada 26-28 iulie, cu ocazia „Festivalului Secerişului”. Localnicii păstrează şi în acest an o tradiţie transmisă de veacuri, menită să marcheze începutul secerişului. În casa celui mai gospodar localnic va ajunge simbolul acestei tradiţii, o cunună împletită din spice de grâu şi flori. Ca în fiecare an veţi putea gusta şi din tradiţionalele preparate din făină prezentate la concursul gastronomic, dar şi produse tradiţionale specifice zonei văii Ampoiului, plăcinte, ţuică de prune, dulceţuri, murături toate pregătite de gazde, la Pensiunea „Izvorul Muntelui” din Ampoiţa. De asemenea, nu va lipsi nici muzica populară, invitatul special al acestui eveniment fiind Gheorghe Turda. Vezi PROGRAMUL.

În acest sfârșit de săptămână, iubitorii muzicii populare sunt așteptați la Blaj, la cea de-a doua manifestare culturală „Concert în parc” unde vor putea asculta cele mai bune voci de pe Valea Târnavelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax