Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Cei șapte copii ai femeii din Apuseni care a murit după ce a născut acasă, preluați de DGASPC Alba. Cel mai mic are doar 4 zile

Publicat

DGASPC Alba a preluat copiii femeii din Munții Apuseni, care a murit la trei zile după ce a născut acasă. 

Este vorba despre cei șase copii mai mari pe care îi avea femeia, urmând ca și nou născutul să fie preluat în sistemul de protecție.

Diretorul DGASPC Alba, Valentin Frăcea, a declarat pentru Alba24 că situația familială a impus această măsură.

UPDATE: Elena Firu (Compartiment Relații Publice din cadrul DGASPC Alba) spune că pentru patru copii s-a dispus plasamentul la un asistent maternal profesionist, iar pentru alți doi s-a dispus plasamentul în familia lărgită, respectiv la o mătușă paternă și la nașii părinților.

Ulterior și copilul cel mic va fi plasat la un asistent maternal, după ce situația sa va clarificată (inclusiv din punct de vedere juridic).

Primăria Scărișoara a anunțat instituția că cei șapte copii au rămas fără sprijin. Cel mai mare dintre ei are 12 ani.

Ce spun reprezentanții DGASPC Alba

”În data de 5 februarie a.c. Primăria comunei Scărișoara a solicitat sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba în vederea instituirii unei măsuri de protecție specială pentru 7 copii, cu vârsta cuprinsă între 3 zile și 12 ani, ca urmare a decesului mamei acestora.

Echipa de intervenție a DGASPC Alba, formată din asistent social și psiholog, cu ajutorul reprezentanților IPJ Alba – Poliția orașului Câmpeni, ISU Alba – Stația de Pompieri Câmpeni și primăriei Scărișoara, a preluat de la domiciliu 6 copii, cel mai mic copil fiind deja internat în spitalul din Câmpeni.

Pentru cei 6 copii s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgență prin dispoziția directorului general al DGASPC Alba.

Astfel, pentru 4 copii s-a dispus măsura plasamentului la asistent maternal profesionist, iar pentru 2 copii plasamentul în familia lărgită, respectiv la o mătușă paternă și la nașii părinților.

De asemenea, după clarificarea situației juridice și externarea din spital, nou-născutul va fi ocrotit la un asistent maternal profesionist” au transmis reprezentanții DGASPC Alba.

Ce s-a întâmplat

Femeia era despărțită de tatăl copiilor și trăia în concubinaj cu un alt bărbat, care nu poate avea grijă singur de 7 copii, dintre care unul are oar 3 zile.

Despre situați copiilor a vorbit și psihologul DGASPC Alba, Anca Pașca.

Aceasta a spus că pentru acești copii, perioada următoare este foarte importantă.

Reamintim că o tragedie s-a petrecut în localitatea Scărișoara din județul Alba, duminică, 5 februarie 2023. O tânără de 33 de ani, lăuză după ce a născut în urmă cu trei zile a decedat.

Tânăra era la a șaptea naștere, iar duminică dimineață s-a simțit rău. A fost chemată de urgență o ambulanță, însă condițiile meteo au îngreunat foarte mult ajungerea salvatorilor.

Când alarma a fost dată, în jurul orei 10.40, tânăra era în stare de inconștiență. A urmat o cursă contracronometru a salvatorilor de la ISU Câmpeni și a Serviciului de Amblulanță.

Salvatorii au înaintat prin troienele de zăpadă cu o autoșenilată iar în jurul orei 11.30, reprezentații ISU Alba, anunțau că tânăra de 33 de ani și copilul de 3 zile primesc îngrijiri medicale.

Apoi peste 20 de minute, la ora 11.56, tânăra a intrat în stop cardio respirator și salvatorii au început manevrele de resuscitare.

Între timp nou-născutul de trei zile a fost preluat de cei de la SMURD și transportat la spitalul din Câmpeni.

Imaginea cu un angajat ISU Alba, transportând în brațe copilul nou născut, învelit într-o folie termică, a făcut înconjurul României.

La ora 12.35, reprezentații ISU Alba au anunțat că tânăra nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax