Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrul Local „Axente Sever” organizează, de 1 Decembrie, cea de 15-a ediție a Festivalului Național „Unitate și Prietenie”

Publicat

Ziua de 1 Decembrie este importantă pentru fiecare român, iar Alba Iulia devine în această zi locul de întâlnire al celor care sărbătoresc Marea Unire. Cu această ocazie, Centrul Local „Axente Sever” al cercetaşilor, din Alba Iulia organizează cea de-a 15-a ediție a Festivalului Național „Unitate și Prietenie”, la care sunt așteptați să participe peste 300 de cercetași din țară. Timp de 4 zile, tinerii vor avea parte de ateliere, jocuri și multe alte activități specifice cercetașilor.

 

Festivalul Național „Unitate și Prietenie” găzduiește în fiecare an sute de cercetași veniți din toate colțurile României, pentru a-și revedea prietenii, pentru a cunoaște oameni noi, dar și pentru programul care le este pregătit de cercetaşii albaiulieni.

Tema acestei ediții este ”Breslele zilelor noastre”, în contextul în care, pe vremuri, veneau la Alba Iulia de 1 Decembrie, meșteri din toate colțurile tării, de la fierari, la croitori și pantofari. De data aceasta, participanții la eveniment vor face parte din diferite bresle moderne, precum cea a inginerilor, doctorilor sau arhitecților. Evenimentul va dura 4 zile, timp în care participanții vor participa la diferite ateliere, un joc de tip treasure hunt prin Cetatea Alba Carolina, dar şi la jocuri şi activităţi spontane, având ocazia de a cunoaşte mai bine atât istoria orașului, cât și orașul în sine.

În acest an, participanții vor putea învăța tehnici pe prim ajutor, cățărare sau TSA, vor merge în excursie la Râpa Roșie și la Salina Turda, vor învăța cum să utilizeze un aparat foto sau să realizeze opere de artă din materiale reciclabile. Totodată, le sunt pregătite și activități sociale, în cadrul atelierului Zâmbește.

Vineri după masa, vor participa la o Competiție a Breslelor, un joc de tip treasure hunt prin Cetate, începând cu ora 16:00, în cadrul căreia vor trebui să realizeze diferite provocări.

Sâmbătă, de 1 decembrie, cercetaşii vor participa la Parada făcliilor, la ora 19:00, iar seara va avea loc un Bal al Breslelor, unde cercetaşii din fiecare centru local participant, își vor prezenta activitățile din ultimul an. Evenimentul se va încheia cu o festivitate de premiere a celor care s-au dovedit mai îndemânatici și mai curajoși, atât în Competiţia Breslelor, cât şi în participarea la celelalte activităţi.

Festivalul Național „Unitate și Prietenie” este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului Alba, Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, STP Alba, Grupul Skepsis, Miracolix, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Asociația RYMA. Evenimentul este realizat cu sprijinul şi ajutorul Supremia Alba Iulia, CoraTradeCenter Alba Iulia, Lin&Ema Alba Iulia, Obiectiv Alba Iulia și Mormota Cluj Napoca.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. alina

    miercuri, 28.11.2012 at 21:25

    mult succes, cercetasi!

    • Andra Toth

      joi, 29.11.2012 at 02:40

      Multumim Alina!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax