Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu: “Trei noi scheme de tratament interferon free, de la 1 septembrie, pentru hepatita cronică virală C”

Publicat

Ioan Dirzu

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, anunţă că asiguraţii vor avea acces la trei noi scheme de tratament interferon free, de la 1 septembrie, pentru hepatita cronică virală C.

“Fiecare astfel de decizie a guvernului, luată în baza programului de guvernare al PSD, este o manifestare concretă a grijii față de oameni. Prin astfel de măsuri, Guvernul arată că nevoile şi problemele românilor sunt criteriile esențiale de acțiune executivă.

Este cu atât mai notabilă performanța ca asigurații să aibă acces cu 30 de zile mai devreme, decât termenul prevăzut iniţial, la trei scheme de tratament pentru hepatita cronică virală C, cu cât buna guvernare este obstrucționată premeditat de președintele Iohannis, ultimul exemplu fiind refuzul de a-și da concursul la încheierea rapidă a procedurii de rectificare a bugetului de stat; acest lucru blochează finanțarea firească, corespunzătoare, a activității, inclusiv în ceea ce privește sănătatea.

Urmare a celor trei noi scheme de tratament, medicii vor avea acces la trei molecule, dintre care una complet nouă, fapt care asigură o mai bună varietate de tratament.

Sunt eligibili 13.000 de pacienţi – 12.100 cu fibroză F1, F2, F3 şi F4 (ciroză compensată), 750 cu fibroză F4 şi ciroză decompensată, 100 cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă, indiferent de gradul de fibroză, 50 cu transplant hepatic, indiferent de gradul de fibroză”, transmite deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax