Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concurs de cultură generală pentru elevii „francofoni” din judeţul Alba

Publicat

Consiliul Judeţean Alba a lansat, luni, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Francofoniei, un concurs de cultură generală, în limba franceză, ce se adresează elevilor de liceu din județul Alba. Concursul „Cultură și Civilizație” este organizat  în parteneriat cu Consiliul General al departamentului la Manche din Franța și cu Inspectoratul Școlar al Județului Alba, bazându-se pe Protocolul de Prietenie şi Cooperare încheiat în anul 2005 între judeţul Alba și departamentul La Manche. Concursul va fi organizat în oglindă, de către cele două părţi: română şi franceză.

Competiția, dotată cu premii foarte atractive, se adresează elevilor din clasele IX-XI din județul Alba și se va desfășura în trei etape, eliminatorii: etapa pe școală, etapa pe localitate și etapa pe județ, începând din luna aprilie. Dacă la etapele pe școală și localitate elevii câștigători vor fi premiați cu cărți, CD-uri și materiale de promovare în limbile franceză și română, la etapa județeană a concursului, premiile sunt mult mai mari: câștigătorul locului I va primi o excursie de o săptămână în departamentul la Manche din Franța. Pentru câștigătorii locurilor II și III premiile sunt surpriză, dar sunt la fel de importante.

Testele propuse spre rezolvare elevilor din Alba vor fi de tip grilă și le vor evalua cunoştinţele privind geografia (poziţia, locuitorii, reşedinţa administrativă, natura), istoria (principalele momente şi personalităţi), organizarea administrativă (principalele instituţii, număr de unităţi administrative, organizarea administrativă a teritoriului), cultura şi elemente de civilizaţie specifice departamentului la Manche. Toate întrebările vor fi în limba franceză.

 

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a declarat că: „Acest concurs se bazează pe relația excelentă a județului Alba cu departamentul la Manche din Franța. Este un mod de a pune în valoare parteneriatul dintre cele două unități administrative, care au interese comune și care colaborează de mai mulți ani în proiecte și acțiuni concrete, fructificând această legătură. Dincolo de cunoașterea și promovarea reciprocă, concursul încurajează și utilizarea limbii franceze de către elevii din județul Alba, făcându-i părtași la cultura franceză și oferindu-le șansa de a se perfecționa în utilizarea unei limbi străine.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    luni, 21.03.2011 at 23:58

    Cum putem sa ne inscriem?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax