Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A început Conferința internațională la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Participă specialişti în matematică şi informatică din Japonia, Egipt și Malaezia

Publicat

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează cea de-a 7-a ediție a „International Conference on Theory and Applications in Mathematics and Informatics(Conferinţa internaţională. Teorie şi Aplicaţii în Matematică şi Informatică). Evenimentul  a debutat oficial, joi, cu participarea reprezentanților instituțiilor locale și județene, dar și a specialiștilor veniți din toate colțurile lumii.

La Alba Iulia, timp de 3 zile, se reunesc profesori universitari de matematică și informatică din Malaezia, Egipt, Japonia, Turcia, Țările Arabe, Franța și din alte țări.

„ Această conferință este rezultatul muncii  colegilor noștri, pentru că o conferință de acest nivel  se poate organiza doar acolo unde  sunt rezultate  și unde este recunoaștere. Această conferință este la a șaptea ediție, dar ea este practic din 2001, în ultimi ani se organizează din doi în doi ani pentru că lucrurile bune  care se fac în domeniul cercetării științifice au nevoie de intervale mai mari de timp, astfel încât să dea posibilitatea celor care fac lucrări de cercetare  să-și poată prezenta echitabil rezultatele”, a declarat prof. univ. Achim Moise, rector la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Conferința internațională se va desfășura pe durata a trei zile, timp în care specialiștii sosiți la Alba Iulia își vor prezenta lucrările științifice și noile descoperiri în materie de matematică și informatică.

Peste ­50 de jandarmi vor asigura buna desfăşurare a activităţilor şi siguranţa participanţilor, atât în comuna Avram Iancu cât şi în zona Muntelui Găina. Deoarece se aşteaptă participarea unui mare număr de persoane, jandarmii vor acţiona pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi disciplină publică, prevenirea oricărei încălcări a actelor normative în vigoare şi preîntâmpinarea apariţiei unor evenimente sau incidente nedorite.

Reamintim cetăţenilor care vor participa la această sărbătoare să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate, să nu forţeze cordoanele de ordine constituite şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri. În plus, recomandăm participanţilor să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale, să-şi ia toate măsurile de siguranţă personală pentru a se proteja împotriva capriciilor vremii, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor şi să aibă asupra lor recipiente cu lichide confecţionate doar din plastic sau hârtie. De asemenea, readucem în atenţie obligaţia legală a cetăţenilor de a părăsi locul unde se desfăşoară manifestările cultural artistice, în situaţia în care au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau de către organele de ordine.

Recomandăm cetăţenilor să apeleze cu încredere la sprijinul jandarmilor ori de câte ori constată încălcări ale normelor de convieţuire în societate sau sunt victimele unor comportamente antisociale şi îi asigurăm că dotarea tehnică, pregătirea profesională, experienţa şi disponibilitatea pentru intervenţia foarte rapidă a efectivelor noastre constituie garanţii pentru o rezolvare oportună a incidentelor semnalate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax