Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Consilierii opoziției au lipsit de la o ședință a Consiliului Local Ocna Mureș, la care nu se acorda indemnizație de participare

Publicat

Consilierii PNL au fost singurii care au participat la ședința extraordinară de joi a Consiliului Local Ocna Mureș, pentru a vota un proiect de rectificare a bugetului.

Reprezentanții PSD, PMP,  UDMR și AUR au lipsit, iar viceprimarul Paul Podariu pune acest lucru pe faptul că ședințele de îndată și cele extraordinare nu se plătesc. 

Informația a fost postată de acesta pe contul său de Facebook.

”Astăzi, 10.12.2020, am avut Ședință extraordinară de Consiliu local. Singurul Proiect de Hotărâre a fost „Rectificare de buget” absolut necesar pentru buna funcționare a Primăriei și orașului.

Mulțumesc cetățenilor care ne-au votat, pentru că astfel am putut face cvorum și să aprobăm Proiectul. În afara consilierilor PNL nici un alt consilier local nu a catadicsit să fie astăzi prezent. Să înțelegem că îi interesează doar indemnizația, nu binele comunității?!

Menționez aici că ședințele „extraordinare” și „de îndată” nu sunt plătite. Doar ședințele „ordinare” (o dată pe lună) sunt cu indemnizație. Sunt convins că la Ședința ordinară din luna decembrie o să fie prezenți toți…inclusiv „bogatul” din Alba.

Păcat că unii sunt prezenți și vocali doar în campanii electorale” a scris viceprimarul Paul Podariu, pe contul său.

Ocna Mureș are 17 consilieri locali, iar partidele reprezentante sunt PNL (11), PSD (2), UDMR (1), PMP (2) și AUR (1).

UPDATE: Poziția consilierilor PSD:

Liderul PSD Ocna Mureș,  Daniel Jinaru, a transmis că documentele (legate de buget) care făceau obiectul ședinței extraordinare din data de 10.12.2020, a Consiliului Local Ocna Mureș, convocată de îndată, nu erau suficient de detaliate, iar timpul pentru studierea lor în comisii era prea scurt, aproximativ o jumătate de oră.

”În acest context, atât consilierii PSD cât și consilierii din partea PMP, UDMR și AUR, am considerat că NU au fost îndeplinite condițiile legale enunțate în Noul Cod Administrativ, pentru analiza eficientă a unei astfel de initiative din partea Primarului orașului Ocna Mureș.

Degeaba este prezentat bugetul detaliat, în comisia de specialitate, dacă avem doar jumătate de oră la dispozitie, să analizăm pertinent, cheltuirea banului public.

Faptul că PNL are asigurat atât cvorumul de ședință cât și majoritatea necesară de peste 50% pentru a trece aproape orice Proiect de Hotărâre inițiat de primar sau de consilieri locali, nu le dă  dreptul să ignore punctele de vedere, initiativele sau actiunile celorlalți consilieri de la restul partidelor politice, aceștia reprezentând la rândul lor electoratul (cetățeni ai orașului Ocna Mureș)care i-au votat, trimițându-i în Consiliul Local să îi reprezinte.

Este datoria noastră, a Consilierilor Locali, ca de acum înainte, să aducem la cunoștința cetățenilor, în deplină transparentă, toate inițiativele aduse in conisiile și plenul Consiliului Local Ocna Mureș, ceea ce până acum, astfel, nu s-a facut.

În felul acesta se desfășoară lucrurile, de mai mulți ani, în Primaria și Consiliul Local Ocna Mureș.

Amintesc faptul că Viceprimarul din nou ales, are calitate de asociat, conform datelor publicate pe Portalul Instanțelor de Judecata-Aiud, în cadrul S.C. GASPOL S.R.L. , societate care se judecă de peste 8 ani de zile, într-un proces cu Primaria Ocna Mures pentru sume semnificative datorate Primariei noastre, fapt cel puțin anormal, dacă nu chiar suspect și considerăm că viceprimarul nu este cea mai potrivita persoană să aducă în discuție moralitatea sau legalitatea acțiunilor noastre.

Nu mai permitem astfel de practici, lipsite de transparența, dăunătoare orașului Ocna Mureș.

Presedinte PSD Ocna Mureș Jinaru Ion Daniel”

Sursă foto: Paul Podariu – Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax