Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum încearcă Spitalul Municipal Sebeș să cumpere aparate de ventilație mecanică, în condițiile crizei mondiale de ventilatoare

Publicat

Spitalul din Sebeș cumpără patru aparate de ventilație mecanică cu turbină, destinate ventilării pacienților adulți și pediatrici. Valoarea investiției este de până la 326.000 de lei, fără TVA.

Spitalul Municipal Sebeș a lansat miercuri, 19 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția a patru aparate de ventilație mecanică cu turbină, non-invazive/invazive.

Valoarea contractului este estimată la maxim 326.428 de lei, fără TVA (valoarea estimată a fiecărui ventilator fiind cuprinsă între 50.000 și 81.607 de lei, fără TVA).

Potrivit caietului de sarcini, urmare a cererii internaționale de ventilatoare, cât și a faptului că România nu este considerată, în acest moment, în necesitate de ventilatoare, livrările de ventilatoare către piața românească se fac cu dificultate și întârziere, ofertele neputând acoperi cererile.

Din acest motiv autoritatea contractantă a ales varianta încheierii unui acord cadru de furnizare, pe 6 luni, cu trei ofertanți, lăsând posibilitatea acestora să obțină și să poată furniza produsele, precum și să dispună de un număr de ventilatoare între 1 și 4, în funcție de necesități.

Potrivit caietului de sarcini, achiziția este necesară pentru ventilarea monitorizată a pacienților care au deficiențe respiratorii, fie ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2, sau a celor internați pe secțiile de terapie intensivă și în timpul transportului intra-spitalicesc.

„Este necesară existența unei turbine performante, care să permită funcționarea independentă a aparatului și să nu necesite aer comprimat din rețeaua spitalului pentru buna funcționare”, se mai precizează în caietul de sarcini.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate