Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum se comportă coronavirusul la soare, la frig sau la alcool. OMS a încercat să răspundă unor mituri care circulă pe Internet

Publicat

Organizația Mondială a Sănătății încearcă să demonteze o serie de mituri despre boala produsă de coronavirus. Oficialii OMS clarifică unele lucruri care au stat inclusiv la baza unor fake news-uri răspândite în mediul online cum ar fi legătura dintre rețelele 5G și răspândirea bolii.

Omoară temperaturile ridicate, consumul de alcool sau usturoiul noul coronavirus? Să vedem, mai jos.

Expunerea la soare sau la temperaturi mai mari de 25 de grade NU împiedică răspândirea bolii COVID-19

Te poți infecta cu noul coronavirus indiferent de cât de cald este afară sau dacă te expui la soare, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Țările cu vreme caldă au raportat cazuri de COVID-19. Pentru a vă proteja, asigurați-vă că ați luat toate măsurile de igienă și că evitați să vă atingeți ochii, gura și nasul.

Infectarea cu noul coronavirus NU înseamnă că îl veți avea pe viață. Vă puteți recupera complet după boala COVID-19

Majoritatea persoanelor infectate cu noul coronavirus se pot recupera și pot scăpa de virus. Dacă vă infectați asigurați-vă că vă tratați simptomele. Dacă aveți tuse, febră și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală. Majoritatea pacienților se recuperează datorită îngrijirii medicale.

Dacă poți să îți ții respirația 10 secunde fără a simți un disconfort NU înseamnă că nu ai luat boala

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt tuse uscată, oboseală și febră. Unele persoane pot dezvolta forme mai severe ale bolii, cum ar fi pneumonia. Cea mai bună modalitate de a confirma dacă aveți virusul care produce boala COVID-19 este cu un test de laborator. Nu poți confirma  infectarea cu Sars-Cov2 cu acest exercițiu de respirație, care poate fi chiar periculos.

Consumul de alcool NU vă protejează împotriva COVID-19 și poate fi periculos

Consumul frecvent sau excesiv de alcool nu protejează împotriva bolii COVID-19 și poate duce la alte probleme de sănătate.

Virusul COVID-19 poate fi transmis în zone cu climă caldă și umedă

Din dovezile de până acum, virusul COVID-19 poate fi transmis în TOATE ZONELE, inclusiv în zonele cu vreme caldă și umedă. Indiferent de climă, adoptați măsuri de protecție dacă locuiți sau călătoriți într-o zonă care raportează cazuri COVID-19. Cea mai bună modalitate de a vă proteja împotriva COVID-19 este curățarea frecventă a mâinilor. Făcând acest lucru, eliminați virușii care pot fi pe mâinile dvs. și evitați infecțiile care ar putea apărea atingând apoi ochii, gura și nasul.

Vremea rece și zăpada NU pot ucide noul coronavirus

Nu există niciun motiv să credem că vremea rece poate ucide noul coronavirus sau alte boli. Temperatura normală a corpului uman rămâne în jur de 36,5 ° C până la 37 ° C, indiferent de temperatura de afară sau de vreme. Cel mai eficient mod de a vă proteja împotriva noului coronavirus este curățarea frecventă a mâinilor cu soluții pe bază de alcool sau spălarea acestora cu apă și săpun.

O baie fierbinte NU împiedică boala COVID-19

Dacă faceți o baie fierbinte nu vă va împiedica să luați boala COVID-19. Temperatura normală a corpului dvs. rămâne în jur de 36,5 ° C până la 37 ° C, indiferent de temperatura băii sau a dușului.

Uscătoarele de mână NU sunt eficiente în uciderea noului coronavirus

Uscătoarele de mâini nu sunt eficiente pentru a ucide virusul Sars-Cov2. Pentru a vă proteja împotriva noului coronavirus, trebuie să vă curățați frecvent mâinile cu o soluție pe bază de alcool sau să le spălați cu apă și săpun. După curățarea mâinilor, ar trebui să le uscați bine folosind prosoape de hârtie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax