Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Declarații Klaus Iohannis, după consultările cu partidele de la Controceni. ”Ne îndreptăm spre un guvern PNL”

Publicat

iohannis

Președintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații după consultările cu partidele politice. Acesta a spus că PSD a lipsit nemotivat, a ”chiulit”, a adăugat el.

Principalele declarații:

  • Am convocat prima rundă de consultări cu partidele. PSD a confirmat că nu a înțeles nimic din evoluția politică și din dorința românilor. Au lipsit de la consultări nemotivat, adică au chiulit
  • E nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, un guvern de tranziție. Va fi în funcțiune o perioadă relativ scurtă. Orice zi în plus cu acest guvern interimar pesedist este o zi pierdută pentru România și pentru români.
  • Eu prefer un guvern politic și nu voi căuta o altă soluție decât un guvern politic.
  • Astăzi s-au prezentat partidele și PNL a spus clar și răspicat că PNL este dispus să preia guvernarea. Celelalte formațiuni care au venit, toate, au spus că vor sprijini într-o formă sau alta o astfel de variantă.
  • Ne îndreptăm spre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL. Alba24
  • Nu vor exista tăieri de salarii și pensii. O spun cu toată fermitatea, pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a PSD-iștilor. Nu vor exista tăieri de salarii și pensii.
  • Consultările începute azi vor fi continuate luni, poate chiar și marți, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie făcut. Eu intenționez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marți, voi desemna un premier care să vină cu o propunere de guvern.
  • Nu voi desemna pesediști pentru funcția de prim-ministru.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax